1. 2

  alleen al om zijn loon te verantwoorden vraagt het om een dermate intelligent/sluw persoon dat die 200.000 niks is.

  (kijk niet verbaasd op dat ik nog nooit een geslaagd salaris onderhandelingsgesprek heb gehad ;-))

 2. 3

  Nee. Niet omdat hij het niet waard is, maar vanwege de manier waarop het tot stand gekomen is: directeuren bepalen het salaris van iemand die hun eigen beloning behartigt. Het punt is dus juist dat hij helemaal niet hoeft te onderhandelen (#2). Als het zo’n belangrijke functie is gezien de beloning dan moet je er altijd voor klaarstaan. Bij ons werken alleen secretaresses/sen drie dagen in de week.

  Die Alders, Voorzitter van de raad van commissarissen, is al ongeloofwaardig als het om financiele vraagstukken gaat, sinds hij als laatste persoon op deze aardkloot volhield dat een MagLev rendabel is. En dan nog wel eentje naar zijn postzegel in Noord-Oost Nederland.

  [email protected], trouwens.

 3. 4

  Nee. Deze uitvreter belichaamt de graaicultuur.

  Voor een part-time functie, dus hoogstwaarschijnlijk heeft hij er nog een paar schnabbeltjes bij, twee ton per jaar is ronduit schandalig.

  Tenzij zijn functieomschrijving en aantoonbare werkervaring het maken van goud uit lood omhelst natuurlijk.

 4. 5

  Het is toch 150k geworden, voor drie dagen werk? Maar ook dat is nog te veel, voor een beetje netwerken als bestuurder. Het echte werk wordt door de mensen onder in de organisatie gedaan

  Maar dit gegraai zal niet stoppen. De bestuurlijke elite/politici morren wat voor de vorm, maar hebben er geen belang bij om dit tegen te gaan. Want in een volgend baantje is het hun beurt om mee te graaien. Ons kent ons, je weet toch.

  En wij morren gewoon mee, en doen ook niks. Misschien dat het opknopen van zo’n graaier aan de hoogste boom wel een goed signaal afgeeft.

 5. 7

  Hij zou als ZZP’er voor 200.000 een factuurtje hebben gestuurd. Inclusief alle lasten, reiskosten, pensioenpremies etc. Nu hij in loondienst 150.000 “verdient”, komen daar bovenop nog vakantiegeld, reiskosten, onkostenvergoedingen, pensioenpremies, werkgeverslasten en nog een paar van die verborgen zaken bovenop. Ik schat dat de kosten nu tegen de 250.000 gaan lopen. Vervolgens hoor je daar weinig meer over maar is iedereen blij dat er een “oplossing” is.

 6. 9

  Na belastingen blijft er toch niet zoveel van over.
  Hoeveel verdiende hij hiervoor eigenlijk en gaat hij dan over 2 jaar nog een flink bedrag krijgen om zijn pensioengat (eindloon natuurlijk) aan te vullen.

 7. 10

  Meteen aannemen als onderhandelaar zo’n man, verdient zichzelf gewoon terug.

  Maar nee, teveel geld voor 3 dagen per week. Zegt ook wel iets over het gewicht van de functie dat het in 3 dagen kan. Als hij werkweken zou maken van 55 uur dan hoor je mij niet over dat salaris, maar 3 dagen werken? Kom op zeg!

 8. 11

  Moeilijk in te schatten, maar het lijkt mij tijd voor veilingen a la @1.

  Selecteer een poule van x geschikten en laat ze tegen elkaar omlaag bieden;
  Bij gelijke geschiktheid kiezen we het laagste salarisbod..

 9. 12

  @9: Ik ben blij dat je zo meeleeft met de geldzorgen van de man. Gelukkig heeft hij nog een tweede inkomen als gedeputeerde.

 10. 14

  Néééééééje !

  In “Jag är nyfiken” (Zweden, jaren ’60) werden vragen gesteld als “waarom zou een X meer verdienen dan een Y” … hoogdringend terug aan de orde in de post-bankencrisis sociaaldemocratie. In België heeft de sp.a het voortouw genomen in de hogelonendiscussie, maar een echt grondig standpunt hebben de Europese sociaaldemocraten nog niet willen ontwikkelen.

  LOL @ #1, trouwens. En verder ook eens met #3 : het gaat hier om een ons-kent-ons netwerk dat zichzelf bedient, een grootschalige “take the money and run” voor zolang het nog kan van een zelforganiserende elite op de rug van de kleine man en dus van de democratie. Sociaaldemocraten en populisten aller landen verenigt u en schaf deze schande af.

 11. 15

  Jammer dat er al iemand benoemd is. Was een leuke klus geweest voor die Nijmeegse ex-theaterdirecteur.
  Wil overigens iedereen hierboven die zelf NIET voor dit bedrag 3 dagen per week zou willen werken eerlijk de vinger opsteken? (nee, niet DIE vinger…)

 12. 16

  Ja. Helemaal in verhouding. Wat echter niet in verhouding is, is de beloning van die andere paar miljoen werkenden.

  Overigens, de veronderstelling dat een beloning in overeenstemming zou moeten zijn met de prestaties die iemand daarvoor moet leveren en de kwaliteiten die iemand daarvoor in huis moet hebben, is natuurlijk nergens op gebaseerd. Een beloning is typisch gebaseerd op de hoeveelheid beschikbare kandidaten waarbij degenen die verantwoordelijk zullen worden gehouden voor de aanstelling van die kandidaat er op basis van de beperkte informatie die bij de aanstelling beschikbaar is, het idee hebben dat ze een verstandige keus hebben gemaakt. Dat is de realiteit, en die werkt volgens mij vrij redelijk.

  200000 euro per jaar is trouwens 7.14 euro per jaar per werknemer in de branche die Aedes vertegenwoordigd. Deze topman kost nog minder dan de koffie en thee die in die branche wordt gedronken. Vanuit economisch oogpunt is het dan ook spijkers op laag water zoeken; er valt alleen wat over deze beloning te zeggen op grond van jaloezie. Overigens ben ik ook jaloers:P

 13. 17

  @15: Ja we willen allemaal best een miljoen verdienen krijgen voor 10 uur per week werken, maar we realiseren ons ook dat dat een niet-realistische beloning is. Zo geldt dat ook voor deze baan.

 14. 19

  Kijk daar (#17) zie ik een punt: mensen mogen alles verdienen, maar krijgen? Nee.
  In het kader van de verplichte tranparantie zou Aedes moeten openbaren hoeveel Colon krijgt en hoeveel hij gaat verdienen.

  Overigens: in het huidige belastingstelsel houdt Colon er € 101.835,- netto aan over. Da’s € 8486,- per maand, € 1958 per week dus € 653,- voor elke werkdag. Dat krijg ik aan koffie en thee niet weggedronken op een gemiddelde werkdag.

  Ook overigens: in 2007 werden er bij woningcorporaties nog salarissen getoucheerd van € 150.000 (Brabant Wonen) tot € 274.000 (Woningstichting SWS). Niks nieuws onder de zon dus.

 15. 20

  Eerst was het 200K als freelancer, die zijn eigen sociale lasten en pensioen moest afdekken. Nu is het 150K in vaste dienst, zodat Aedes nu als werkgever de sociale lasten deels moet afdragen. Per saldo gaat Colon er nauwelijks op achteruit.
  On-topic: zijn dit nu zulke buitenissige bedragen? Ik dacht het niet.