1. 1

  Een peuter heeft geen fitnessapparatuur nodig om constant in beweging te zijn; ouders die zich van loungebank met TV of laptop via de auto naar hun werkplek achter de computer verplaatsen en hun kroost alleen ’s avonds voor het slapen gaan zien kunnen zich dat haast niet meer voorstellen.

 2. 3

  Ja laten we ook kinderen vooral bewust maken van hun lichaam en alle spontaniteit uit hun bewegingen halen. Misschien moeten ze ook alvast leren dat ze niet van nature weten hoe ze moeten staan, ademen, denken. Laten we vooral demonstreren dat er kritisch naar ze wordt gekeken en dat ze niet vrij zijn. Laten wij voeding alvast tot hun vijand maken. Dat werkt vast heel goed.

 3. 6

  Fitness heet gewoon een veldje gras met een wipkip, een rengelegenheid en wat speeltoestellen waar je vanaf jongs af aan al je nek op kan breken. Goed voor de weerstand.

  Overigens begrijp ik fitness voor volwassenen ook niet. Morrend de auto in, om te gaan spinnen of hardlopen? Ik doe dat soort dingen gratis. En zonder de house.

 4. 7

  @6 Overigens begrijp ik fitness voor volwassenen ook niet.

  Ik eerst ook niet. Maar na een beetje inspanning ben ik gaan begrijpen dat juist zij enthousiast kunnen worden over peuterfitness.

 5. 9

  Ik vind het wel goed eigenlijk. Laat ze al jong leren dat sporten erbij hoort. Mijn vader joeg me ook al als kleuter door de lokale bossen. Was misschien niet de beste methode (later mocht ik mijn sporten ook wat meer zelf kiezen), maar ik was wel een topfitte afgetrainde jongeman toen ik het ouderlijk huis verliet.