1. 1

  Dat compassie met je medeschepsels de grootste verzetsdaad tegen de intrinsieke slechtheid van de wil is die er bestaat. Alle kwaad (die niet door natuurverschijnselen ontstaat) is een voortvloeisel van banaal egoïsme.

 2. 3

  @IPM#2
  Zeker als je achterop zit. Zie #1
  (*moet zachtjes lachen*)

  Verder geen diepe gedachten omdat ik geen vakantie heb gehad.
  (*ehmmm ???*)

 3. 4

  Het waren trouwens inzichten die ik al in me had, maar deze vakantie voor het eerst helder verwoord heb gezien door iemand die dat veel beter kon formuleren dan ik.

 4. 12

  Zelf persoonlijk ben ik gezeten aan de rand van een zwembad deze zomer tot het belangrijke inzicht gekomen dat áltijd, sowieso, winter zomer nacht dag regen wind, altijd, net als ik op het punt sta tot belangrijke inzichten te kómen, noten te kraken, dilemma’s te ontrafelen, De Universele Waarheid een beentje te lichten om deze weer dat o zo belangrijke stapje dichterbij te brengen…er een ontzettend harde lul in m’n krappe speedo- zwembroekje begint te kloppen die roet in het eten gooit…

  Het feit dat ikzelf in staat ben al mijn sluimerend opspelende inzichten te deduceren tot 1 beschouw ik absoluut als bonus. Verreweg de meeste mensen krijgen namelijk nóóit inzichten. Ook al schiet je een kanon vlak bij het oor af. Is ook helemaal niet de bedoéling hè. Dat mensen belangrijke inzichten hebben sowieso kúnnen krijgen. Je werkgever, de Staat, de paus…Piet Paulusma, dié voorzien je wel van de broodnodige inzichten. Anders chaos, gedaan met de relatieve rust, ja, je zou zelfs een hekel aan mensen kunnen krijgen..

  Probeer dat dus asjeblieft asjeblieft in de vakantie zelf nou eens mensen…maak het jezelf nou niet zo moeilijker dan het is haal je nou niks op je hàhàààls…

  Komt alleen maar ellende van.