1. 2

  Allemaal willen ze Iran aanpakken volgens mij, waar Barrack het mildste is.

  Toch wel treurig dat de VS (en europa) denken dat ze zich wel mogen bemoeien met Irak, maar als Iran zich bemoeit met zijn buurland, worden we boos.

 2. 3

  Obama: Weg met de lobbyisten!!! Healthcare voor iedereen!!! Change!! etc.etc

  Maar verder, ben ik met je eens steeph, gaat de campagne helemaal nergens over.
  Of mensen zwart of vrouw zijn, of toevallig een keertje hebben gezegt dat ze Reagan wel of niet gaaf vonden is belangrijker dan hun standpunten. En diegene die roept dat die het meeste ervaring heeft, dat ook lijkt te hebben.
  Het is een kinderachtig wellis-nietes spelletje

 3. 8

  Obama: weg uit Irak, ander buitenlands beleid.
  Beiden: hervorming gezondheidszorg, ziektekostenverzekering voor iedereen; maatregelen tegen klimaatverandering; en nog meer progressieve standpunten
  McCain: we blijven nog 100 jaar in Irak; belastingverlagingen van Bush permanent maken; klimaat: doen we niets aan; etc.

  Punt: dit is een voorverkiezing. De verschillen in standpunten tussen de democraten onderling zijn zodanig klein dat het niet lukt om daar het speerpunt van de campagne te maken. De echte betekenisvolle verschillen zijn tussen Democraten en Republikeinen, dus standpunten zullen bij de algemene verkiezingen belangrijker worden. Natuurlijk: verkiezingen in Amerika gaan uiteindelijk ook heel erg over de persoon; dat zal zo blijven in de algemene verkiezingen.

 4. 9

  Eens kijken wat je van de campagne kan leren als je zo nu en dan een amerikaans blog leest. Om ons tot de buitenlandse politiek te beperken: Romney wil Guantanamo twee keer zo groot maken en in Irak blijven to de overwinning is behaald. McCain wil tenminste honderd in Irak blijven en Iran bombarderen als het niet onmiddelijk ophoudt nucleaire technologie te ontwikkelen. Obama en Clinton willen zo snel mogenlijk uit Irak (binnen een jaar) en Obama is bereid min of meer onvoorwaardelijk met Iran te praten. Clinton is dat niet.

  Maar als je alleen op de Nederandse of Amerikaanse kranten en TV zou letten, wat natuurlijk ontzettend dom zou zijn en we niet van Sargasso lezers (en redacteurs) verwachten, moet je inderdaad concluderen dat de campagne nergens over gaat.

 5. 10

  Heel vaag minimaal linksom/ rechtsom allemaal inderdaad m.b.t. Irak, healthcare en belastingen (zie cerridwen). Irak, Obama en Hillary “ondersteunen” allebei beëindigen (en daar kan je na verkiezing álle kanten mee op). Healthcare: betaalbaar voor iedereen (maar geen verplichting je te verzekeren Obama).
  Vannacht deden Hill & Obi in ieder geval weer poeslief tegen elkaar. En niet van dat schoolmeesterige graag “uit het hoofd”, het moet niet gekker worden. Gewoon hier kijken v.w.b. alle standpunten.

  Of de USA- stemwijzer invullen. Ook leuk zo voor op de vrijdagmiddag. En dan gaan we maandag overhoren.invullen. Ook leuk zo voor op de vrijdagmiddag. En dan maandag overhoren.

  Over schoolmeester gesproken @Meester: “Maar verder, ben ik met je eens steeph, gaat de campagne helemaal nergens over.” Steeph zei helemaal niks. Bent U soms een medium?