1. 2

  Steeph, om half vier een stuk over Diederik Samsom en nu alweer wakker? Nu nog of al?

  Sargasso is leuk, heel leuk, maar zijn dat soort werktijden nou nodig?

  0
 2. 5

  @2: Pas op, ze houden je voor de gek. Ze hebben een automagisch systeem, waarmee ze nieuwe topics op geplande tijden kunnen laten verschijnen.

  0
 3. 8

  Ja doen, meer geld naar grote evenementen. Natuurlijk de OS, maar ook WK voetbal. Eigenlijk zouden we elk jaar een mooi sportevenement moeten hebben, WK hockey, honkbal, zeilen, start van de tour, mastercup tennis etc. Daar wordt een land alleen maar leuker van en ook bekender in het buitenland op een positieve manier.

  0
 4. 9

  2028 he ? Tijd genoeg voor spetterend Webinspraak-2028 3.0. Heel veel leuke prijsvraagjes, ideetjes, feestjes op web en TV in alle stadions die we hebben. Ook als test voor als het begint natuurlijk. IEDEREEN BLIJ!

  0
 5. 10

  Ja doen. En dat belastinggeld is goed besteed hoor. NOC*NSF beschouwt overigens het streven naar OS2028 als een goede zaak op zichzelf, ook als het uiteindelijk niet lukt dus. Kan je nagaan!

  0
 6. 11

  Waarom zou dat streven belastinggeld moeten kosten? Als je gewoon het voornemen uitspreekt en de Nederlandse IOC en NOC*NSF leden op de IOC-diners waar ze toch al naar toe gaan laat lobbyen? 2028 is nog behoorlijk ver weg en ze zijn nu pas bezig met de toewijzing van 2016. Het lijkt me dus voorbarig om nu al met geld te gaan lopen smijten, terwijl je niet eens weet of Nederland nog wel bestaat, danwel OS-waardig is over 20 jaar. Stel de vraag over 10 jaar nog maar eens, zou ik zeggen.

  0
 7. 12

  Zijn de OS winstgevend de laatste jaren of niet? Beetje truttig burgerlijke insinuatie om ‘belastinggeld’ te noemen. Niemand, zeker socialisten niet, interesseren zich om de hoogte van de belastingen, totdat ze ergens tegen zijn, dan wordt het belastinggeld of het kwartje opeens belangrijk. Stem dan ook op een partij die de belastingen met 10% verlaagt zoals Bush.

  0
 8. 13

  Het zou mooi zijn, want dan komt er wellicht eindelijk internationale aandacht voor mensenrechten die in Nederland bij de vleet worden geschonden.
  20 jaar. Dat moet ook genoeg zijn om de onteigeningswet af te schaffen en kan definitief worden begonnen met de aanleg van de A11 tot en met 20.

  0
 9. 14

  @12: Het is wel gewoon belastinggeld dat uitgegeven wordt voor het proberen te krijgen van een commercieel feestje. Dat de OS winstgevend zijn is hiering geen argument. Het gaat immers om het streven de OS te bemachtigen, niet om de organisatie ervan. Het is dus belastinggeld dat uitgegeven wordt om mee te gokken. Als het bedrijfsleven het zo mooi (winstgevend, …) vindt, waarom laten we die dan niet voor de casinochips opdraaien?

  Ik heb geen problemen met de hoogte van de belastingen, wel met het gaan gokken ermee.

  0
 10. 15

  @ Bismarck

  Die redenering is erg kort door de bocht. Elke dag wordt er geld uitgegeven aan hele slechte gokjes. Als het belastinggeld alleen maar uitgegeven zou worden op basis van op basis van een zekere winst uit investering, dan zouden er geen resocialisatie programmas gefinancierd worden, geen ontwikkelingsgeld uitgegeven worden, zou het hele straf en detentiesysteem op de schop gezet worden, noem maar op.

  En dan nog is, als er voldoende inzichtelijke onderbouwing gegeven wordt, een groot evenement als de Olympische spelen een vrij zekere inzet op het creeren van toeristen stromen, verbeteren van infrastructuren, aanleggen van grote vastgoed projecten etc.

  Alleen maar tegen de Olympische spelen zijn, omdat het een commercieel feestje zou zijn, is kortzichtig.

  0
 11. 16

  @15: Wie zegt dat ik tegen de OS ben? Ik ben alleen tegen het uitgeven van geld aan het proberen binnenhalen van de OS over 20 jaar, waarvan pas over 10 jaar beslist wordt waar ze gehouden worden. Daar nu geld aan uitgeven is gewoon totaal ineffectief/inefficient.

  Daarnaast is geld uitgeven aan resocialisering etc. veel minder een gok. Misschien wel per individu, maar er is een zekere (zelfs goed inschatbare) gemiddelde succeskans per persoon en gezien de hoeveelheid individuen een met grote zekerheid bekend vaststaande opbrengst. Bij de OS is er een onbekende (en vermoedelijk lage!) succeskans per poging en slechts een steekproef van 1 poging.

  Tenslotte mist (tot dusver) enige inzichtelijke onderbouwing als het gaat om het binnenhalen van de OS.

  0