1. 2

  Zo te zien op dit moment nog niet. Weinig inhoud. Op zich bieden dit soort dingen best mogelijkheden. Maar tot nu toe maken de politici nog maar matig gebruik van die mogelijkheden. Die pechtold zou toch het voortouw moeten nemen, als bestuurlijk vernieuwer.

 2. 3

  http://baruch.hyves.nl/

  Natuurlijk is het geen waardevolle toevoeging. Maar alle toevoegingen helpen. Het gaat bij het contact tussen politiek en burger niet om de methode van bereikbaarheid, maar om de mogelijkheid van bereikbaarheid, en (vooral) of de politicus er iets mee doet. En dan bedoel ik niet laten zien dat hij naar de burger luistert, maar in de Statenzaal, Raadszaal of Kamer laat zien dat hij naar de mensen geluisterd heeft , en punten weet binnen te halen, en dat nog eens kan navertellen ook.

  Overigens ligt het probleem van de kloof (hoewel ik denk dat die nooit zo klein geweest is als nu) niet alleen bij de politici. Sommige mensen die contact zoeken met politici doen dat omdat ze eh.. andere problemen hebben dan politieke, en dat haalt de sjeu van het communiceren met de inwoners (van in mijn geval de provincie) soms een beetje weg.

  Verder zijn politici natuurlijk ook maar gewone mensen, en hebben ze -als gewone mensen- bijvoorbeeld weblogs, hyves en drinken ze wel eens bier in de kroeg. Althans, enkelen :-)

 3. 4

  Wat in ieder geval niet werkt is, zoals Wouter Bos doet, hyves laten bijhouden door een medewerker.

  Of eigenlijk hoopte ik dat zoiets niet zou werken, maar hij komt daar gewoon mee weg getuige zijn 8006 ‘vrienden’.

 4. 5

  Het werkt voor een paar dagen. Wouter krijgt weer een iets hipper imago, en that’s it. Een lege huls is het, maar de hele pers vindt het prachtig.

 5. 6

  Wat ik me afvraag bij deze ontwikkeling is of dit niet de reeds oprukkende versnippering van het “publieke” debat nog verder versterkt. Toen er alleen kranten, 3 radio en 2 tv zenders waren, was het overzichtelijk te volgen wie wat waarvan vond. Nu moet je al op heel veel plaatsen kijken/luisteren/lezen wil je het plaatje compleet hebben. En zo’n Hyves is gewoon weer een kanaal erbij.

 6. 9

  Volgens mij moet Hyves een soort achtergrondfunctie houden. Zodat je weer es contact kan opnemen met iemand die je een beetje uit het oog verloren had. Want de lijst in mijn mobiele telefoon krijgt nog steeds niet automatisch nummerwijzigingen door.