1. 1

  een kratje bier,

  als je net met een klein groepje survivors de zooi weer opnieuw opgebouwd hebt gaat een koud pilsje er wel in schat ik zo

 2. 2

  Een Encyclopedia Britannica lijkt me wel een goede start.
  En verder zou ik geen van de belangrijke religieuze werken bewaren. Mocht een van de religie’s de enige ware zijn, vindt die vanzelf wel een manier om zich te manifesteren.

 3. 3

  De Kamasutra. Ik bedoel: dat kleine groepje survivors zal toch weer een compleet nieuwe wereldbevolking bij elkaar moeten neuken.

 4. 4

  wat heb je aan auto zonder weg? een computer zonder internet? tv’s zonder stroom, zenders en breezah jeugd? dus ik vrees dat na de ramp onze apensoort het vervuilende loodje legt en een of ander iets, bij voorkeur groen met ogen op steeltjes en fijne tentakels, zal ontstaan en ons zal bijzetten bij de trilobiten en dino’s. denk eens aan hoe die zullen filosoferen over wat ze opgraven van ons? (het waren vast metalen religieuze objecten, daarmee gingen ze in een lange rij achter elkaar om contemplatieve momenten te hebben of zo? :)

 5. 5

  een cd van Marco Borsato,

  als je die hoort, weet je dat het allemaal zo erg niet is dat de wereld is vergaan en kan je met frisse moed beginnen aan een nieuwe start.

 6. 6

  [img]http://www.usmilitarysurplus.com/surpluscatalog/images/manuals7070.jpg[/img]

  Hoe de Heimlich manouvre op jezelf toe te passen als je helemaal alleen, middenin het bos, in een dennenappel stikt…?

 7. 7

  De vraag moet niet zijn wat, maar waar. Als de boel ploft, kan je beter in een dun bevolkt, landelijk gebied zitten met de mogelijkheid om zelf voorzienend te worden. En uiteraard een paar duizend euri cash en een paar ons goud en zilver. En blikvoer natuurlijk…

 8. 11

  @RennieB: het lijkt me voorwaardelijk om eerst te weten dat de boel ploft, voordat je ergens naartoe kan gaan. Daarom handig voor in de grote overlevingskluis: een wereldkaart (met populatie en vegetatieduiding).

 9. 14

  Ik zou een aantal basis kennisboeken er in stoppen over landbouw, geneeskunde, bouwkunde, schei- en natuurkunde. De basiszaken van waaruit je weer verder kunt gaan. Je moet er toch niet aan denken dat ze straks wéér dat wiel moeten gaan uitvinden?

  Vergeet niet dat veel van onze kennis in computers zitten en straks gewoon verdwenen is.

 10. 15

  Precies ! daar zit je dan en denkt: “Hoe zat dat ook alweer met de omtrek van een cirkel…?”was dat nou 2maal Pi of Pi in het kwadraat?…” Dammn…

 11. 16

  @ Steeph,

  Mocht een van de religie’s de enige ware zijn, vindt die vanzelf wel een manier om zich te manifesteren

  Ik wil toch wel de Maya cultuur terug. Waar we toch wel verrekte veel van kunnen leren…

 12. 19

  Maar Carlos, als je je radijsjes gaat planten heb je toch niets aan de omtrek van een cirkel?

  En al die stenen cirkels dan?

 13. 26

  Schiphol, zou ik denken. Daar kunnen de ruimteschepen dan makkelijk landen. Beste kans dat er dan een beschaving ontstaat, want met mensen is die niet denkbaar.

 14. 29

  dropjes
  kattebrokken
  zaag
  schep
  spinnewiel
  asfaltpapier
  ductape
  wuppies
  pakje evergreens
  punaises
  mensergerjeniet
  slakkenkorrels
  zonnepaneel
  lucifers
  zwembandjes
  strandbal

 15. 31

  Boeken.

  Alles navertellen is geen doen.

  En een zeer divers zooitje genotypen, want inteelt is dan het grootste gevaar.