1. 2

  Dat lijkt me inderdaad de enige vraag.

  Ik weet niet of hij het zou moeten doen, trouwens: Zijn naam schijnt daar inmiddels spreekwoordelijk te zijn als synoniem voor ‘saai’.
  Aan de andere kant kan dat met al het wapengekletter en seksschandaal-gedoe van de republikeinen nu ook een voordeel zijn.

 2. 3

  did you ever read that single page a longhaired european looking (dutch as it happens) handed you across a ‘dranghek’ in the eighties, Athens Georgia when you and Michael Stipes were supporting some local Democratic campaign?

  that page is now part of this:
  music, mud and ministry; innovative instewmentality
  MAGIC MUSES NINE, MUSIC MINE
  Visualizations of worked on towards out musical percrushion instrewments, iow: peace drum with arm hybrids. …
  http://poetpiet.tripod.com/mimed_glacier_milk_music_and_ministry.htm – 85k –

  Has the author’s choice to aim for headiness (writing books, dropping hints and running) instead of joining the dirty fighting fray or opening entirely new and suprisingly good cause connecting frontlines influenced you .. . or did you back down and out of your own accord. Was it perhaps the shame over your hypocrisy with regards to involvement with the oil industry?

 3. 4

  gek, ik dacht op het moment supreme dat het wel lood om oud ijzer was*, geillustreerd door een foto die ik tijdens campagneclimax te zien kreeg, daarop klapperwiekten 2 witte watervogels tegen elkaar om (purchase = grip) op een steen te betwisten.

  Voor iemand die zich roemde als heer der internetteherenwegen was het wel extra wrang om mede en mischien wel vooral dankzij doodgewone computerfraude gewipt te worden.

  * Politiek, oftewel staten zijn zo hol als de pest zolang ze met geleend ‘vrije’ marktgelden moeten werken en niet eigen soorten maar dan MET sociale samenhangaspecten maken/hebben gebruiken. Over steken laten vallen gesproken. Pas iets meer dan een eeuw geleden begon die rotterij en al finaal vergeten.

 4. 18

  So Al ? How’s hanging? Everything normal? Happy? ”Bored to be alive”? Oh dear! But eeh,.. 1000 votes hey? Wow! Florida? Rigged game? No shit! Son of a bitch Jeb? Now now now …easy Al ! Sheer- up man! Need a new voting machine?! Hahaha. A Nedap! Brand new! Win guaranteed! Special Dutch offer: ”2 halen 1 betalen”. 1 vote on Jan are in fact 2 votes on Mark!

 5. 19

  When you shave your balls Mr. Gore do you use CO2-free shaving foam and a pig-haired kwast to soap them in? Or did you stop shaving your balls after you found out this tradition causes too much greenhouse gas emmissions?

 6. 20

  Ik heb nog een vraag: hoe heeft Gore het ooit zo ver laten komen dat hij in de VS een karikatuur is geworden?

  Denk ook aan de Southpark over hem. Zelfs op het met democraten overladen Digg wordt meneer consequent bespot.

  Hoe kan iemand met zulke idee-en dit ooit hebben laten gebeuren? Zijn populariteit is alleen maar gedaald na de verkiezingen. Onvoorstelbaar en vreemd. Misschien had hij met een andere toon toch echt meer bereiken. Maar nu is het denk ik al te laat. Als je eenmaal de Emiel Ratelband van de VS bent wordt het toch echt heel moeilijk serieus genomen te worden.

 7. 21

  Ik heb de film maar even gedownload en bekeken. Gore zal het me wel vergeven: hij wil gezien worden zoveel is duidelijk. En misschien moet ik mijn cynische beeld van politici bijstellen. Gore is gemotiveerd en heeft een boodschap: de mens is de oorzaak van de klimaatveranderingen. Met name de CO2 is de oorzaak. Hij lijkt integer en lardeert zijn verhaal met ervaringen uit zijn persoonlijke leven.

  En ja: maatregelen gaan nog effect hebben.

  Dat was het antwoord op mijn vraag (zie #5) al vind ik nu dat ik had moeten vragen of hij denkt dat de temperatuurstijging reversibel is op afzienbare termijn (duizenden jaren) als de mens blijft bestaan op de huidige manier. Ik denk zelf van niet.

  De film is zowel deprimerend als optimistisch van aard. De meeste Sargassolezers zullen er theoretisch en feitelijk niets nieuws in zien.

  Maar wat wel nieuw is, is dat een groot Amerikaans politicus, iemand met invloed, zich zo hard opsteld en zo duidelijk uitspreekt. Ik ben benieuwd wat deze film voor invloed gaat hebben.

  (trouwens opmerkelijk, dat deze film in verschillende encoderingen al te vinden is op het net terwijl b.v. Jesus Camp nog in geen velden of wegen te bekennen is).

 8. 22

  HansR, ik schreef drie maanden terug al een recensie soort van van de film. Ik ben het ook eens met jou constateringen. En hoop dat deze film enig effect zal hebben op de Amerikanen, Europa en de rst v/d wereld. Ik verwacht vanavond bij de aftiteling in ieder geval wel applaus in de zaal, net als in dat broeierige zaaltje in juli destijds.

 9. 23

  @Carlos
  Dank voor het terugroepen van die recentie. Als je wat langere periodes niet meedoet mis je wel eens wat :)

  (wat een shit discussie daarbij trouwens… haha)

  Ik begrijp dat jij er vanavond bij bent… geef je daar nog een verslagje van?

 10. 27

  Mr. Gore, would you have had pursued this cause ou are pursuing with the same passion and radicality of you would have become president?