Voor u gelezen – 20070313

Maar weer eens wat anders proberen. Niet origineel, maar wel met een specifieke insteek. Nieuwtjes uit de wereld, nog niet verschenen in de Nederlandse media, kort uitgelicht.

vlag ChinaEr is één dode gevallen bij protesten van bewoners uit Zhushan, China, tegen de verdubbeling van de prijs van buskaartjes. Kapitalisme doet daar snel intrede.

vlag VaticaanPaus Benedictus XVI wil dat de mis weer in het Latijn voorgedragen wordt. Zou het nog wat uitmaken, er luistert toch bijna niemand.

vlag VSHet aantal mensen dat in de VS de hypotheek niet kan betalen loopt op. Vooral de onderkant van de markt heeft het zwaar. Verdere verslechtering kan een vervroegde recessie in de VS veroorzaken.

vlag VSHet schandaal in de VS rondom de ontslagen officieren van justitie groeit nog steeds. De mogelijke politieke motivatie erachter gaat heel erg in tegen de scheiding der machten.

vlag JapanDe nieuwe metro in Osaka, Japan, heeft Haagse problemen. Er zitten op 60 plaatsen lekken in de tunnels.

vlag JapanHet rommelt in de Japanse nucleaire wereld. Alweer wordt bekend dat een noodstop van een kerncentrale, dit keer in 1998, niet gemeld is. De indruk mocht vooral niet ontstaan dat het onveilig zou zijn.

vlag tsjechieOndanks wet in 2002 tegen licht-vervuiling wordt Praag, Tsjechië, geplaagd door een alsmaar groeiende lichtvlek.

vlag hongkongHong Kong, China, gaat plastic geld introduceren. Nee, geen creditcards maar cash. En het ontwerp doet wat Nederlands aan.

vlag TaiwanVolgens Taiwan neemt het aantal militaire oefeningen van China gericht op een mogelijke invasie van Taiwan toe. In relatie tot dezelfde Chinese dreiging hebben Australie en Japan een militair verdrag gesloten.

vlag RwandaRwanda trekt mogelijk zijn troepen terug uit Darfur. Andere Afrikaanse landen zouden meer moeten bijdragen aan de vredesmacht.

vlag ChinaChina staat op het punt de belastingwetten aan te passen. De vrijstellingen voor buitenlandse bedrijven worden dan verminderd. Kennelijk hebben ze nu wel voldoende binnen gehaald.

vlag Verenigd KoninkrijkJeremy Clarkson verlaat mogelijk Top Gear.

 1. 1

  En in Duitsland hebben steeds meer Länder een eigen munt sub de euro.

  En de paus gaat een bevrijdingstheoloog vleugellam maken.

  En … wàààt Clarkson stopt ??? De beste host van “HIGNFY” sinds Angus Deayton !

 2. 3

  Geen rechters, maar ‘U.S. attorneys’, officieren van justitie dus. Ze wilden ze eigenlijk allemaal ontslaan, maar dat bleek praktisch niet haalbaar (niet genoeg ja-knikkers beschikbaar ter vervanging.)

 3. 4

  Der Spiegel is een berucht onbetrouwbare bron voor kerknieuws. Het echte nieuws is (zoals zo vaak) veel minder interessant dan hier wordt gesuggereerd: de paus pleit ervoor dat in eucharistievieringen voor een grote, internationale menigte een antal gebeden en gezangen in het Latijn gaan.

  Dat is alles.

 4. 12

  wtf no more clarckson???

  Moeten we het dan met May en Hammond stellen? Twee coole kerels daar niet van maar tis juist de combinatie van de 3 die de presentatie zo super maakt tegenwoordig. Het gezellig op mekaar afgeven, het pesten met de tanden, traagheid, gebrek aan orientatie of realiteitszin.

  Binnenkort zal er wel ergens een petitie verschijnen zeker?

  En wat de mis betreft, who gives a fuck?
  Die bejaarde randdebiel in Rome mag vertellen wat hij wil, in de westerse kerk doet elke pastoor uiteindelijk toch z’n zin.

 5. 15

  Heeft iemand de laatste telex gevonden? Verder mag het als item van mij terug komen, wat u deze week niet in het nieuws heeft gezien.