Voor nog geen honderd euro!

Ontwikkelingshulp komt soms in vreemde gedaantes. Nooit eerder zag ik een derde-wereldproject waar ook de eerste wereld eigenlijk om zit te springen. Maar volgens mij kan de 100-dollar-laptop, ontwikkeld door MIT, net zo goed in het westen worden verkocht. Ik wacht er in ieder geval al jaren op.
Ga maar na: kleine (=energiezuinige) processor, veel geheugen (1 Gig), Linux-aangedreven, wifi, en een zwengel om hem op te laden als er geen stopcontact in de buurt is. En nog een kek kleurtje ook! Tussen die brommende, loodzware superdozen op werk of in trein ben je echt helemaal het bommetje.
Ik zie een grote toekomst voor dit apparaat. In het Westen, wel te verstaan. Of het in de derde wereld aanslaat is natuurlijk maar de vraag.

Vanaf eind 2006 in een winkel school ver bij u uit de buurt. Maar vast in de buurt van de Caprivistrook.

 1. 1

  Het is natuurlijk Westerse hebberigheid. Ik zit hier met m’n Acer Breedbeeldbak op schoot, in de kamer staan 2 desktops en binnenkort krijgt zelfs Ruben (10 jaar!) zijn 1e laptop. Dan vergeet ik voor het gemak maar even de PS2, DVDspelers, MP3 spelelers, digitale camera’s en weet ik hier allemaal aan gadgets ligt. Maar toch, als ik die foto’s zie en de specs & prijs, dan overheerst maar één gedachte:
  *kwillumkwillumkwillum*!

 2. 3

  Ik wil erin een draadloze Wifi client, een bestaand speakertje en een ingebouwde mike, en dan hebben we VOIP telefonie voor de kids. Meteen.

 3. 6

  Ik kan het mis hebben maar de berichtgeving over dit apparaat meldt 1 Gig Flash-geheugen. Waaruit ik heb geconcludeerd dat dit eigenlijk de harde schijf is. En dan is het niet veel. Dit apparaat is zeker niet bedoeld voor spelletjes. Wel wifi. Afrika heeft de vaste telefonie ook overgeslagen, dus dit lijkt een gouden idee.

 4. 7

  Om Marti te Quoten “*kwillumkwillumkwillum*! Hij steent vet hard!!! Waarom een Flybook van 1800 euri als er ook zoiets is voor € 100,- !!!

 5. 8

  Om Marti te Quoten “*kwillumkwillumkwillum*! Hij steent vet hard!!!

  En dat is toch wel een mooie samenvatting van de oorzaak van de moderne consumptiemaatschappij..

  *Holt hard weg*