Volkstuinen vallen treinen NS aan

Sommige nieuwsfragmenten brengen de gekste gedachten bij je boven, zeker als je een kop leest met “Prorail pakt ‘gevaarlijke’ volkstuinen aan”.

Ik zie het al voor me …

.. de boontjes geven de volkstuin aan dat er een trein in de verte te zien is. De volkstuin bereidt zich voor op een aanval en geeft de bloemkolen de opdracht de stellingen te betrekken en de kanonnen schietklaar te maken. De rode bieten kruipen in de loop van de kanonnen.

De trein nadert, de opdracht “Aanvalluh, schieten ..” klinkt en poef, poef … de trein kleurt donkerrood en ontspoort …

Het is maar een sprookje … maar de werkelijk is wel een beetje anders dan de kop suggereert.

 1. 4

  @1: tot je de machinist ben die al een paar keer een ogenschijnlijk nonchalante passant uitgesmeert over zijn voorruit kreeg. Misschien dat de volgende keer je toch ziek meldt (ziekteverzuim).

  Of als ProRail op een proces krijgt als die mensen binnen 1,5m van het spoor laat werken en vervolgens wordt een onopgeleid persoon geraakt door de trein. Goed voer voor een proces. Ga ProRail bijna zeker verliezen.

  Of die eikel die graag boonranken plaatst en daarvoor de helling vd spoorbaan een beetje afgraaft.

  Of als jij jezelf de vraag stelt of dergelijke terreinen geschikt zijn voor biologische teelt of welke vorm van voedselverstandige teelt dan ook. (koperslijpsel, open riool, voormalig gebruik van asbest remschijven.)

  Non-probleem…. understatement lijkt mij.