1. 1

  Twee demonstraties en een fietsdemo proberen nu (woensdag, 12.00) in de buurt van het conferentiecentrum te komen, zoals gebruikelijk zwaar gehinderd door doldrieste politie. Een tikker is te volgen op de deense Indymedia: http://indymedia.dk/action_timelines/10
  Zie ook deze videoverslagjes vanuit het bikeblock: http://qik.com/video/3954678
  Ook binnen in het conferentiecentrum is nu een grote groep demonstranten, onder andere bestaande uit leden van delegaties van kritische (en vaak arme) landen die aanstalten maakt om zich bij de demonstratie te voegen (en door de politie bedreigd wordt in dat geval gearresteerd te zullen worden).

 2. 6

  Een volkerentop! daar kunnen dan de internationale klimaatbrigades de blanke klimaatvijanden de oorlog verklaren! Dan komt er een rete-esthetische klimaatrevolutie!

  Dit is werkelijk “The age of Stupid”..

 3. 7

  Actie kan feitelijk worden beschouwd als succes. Het ‘groene blok’ werd en route vrijwel volledig gearresteerd, zo’n 50 activisten wisten te ontkomen en zich later aan te sluiten.

  Het ‘blauwe blok’ was echter veel te groot en niet te stoppen tot aan het Bella Center (ondanks serieuze pogingen daartoe door agressieve politie).

  Bizar hoe geaccrediteerde delegatieleden werden verhinderd aansluiting te zoeken van binnenuit.

  Ik ben (net als tientallen anderen) via tussensteegjes tot aan Bella Center gekomen en heb me daar aangesloten. Lucht uit de longen gedrukt door politie, mensen werden half vertrapt in de chaos, lomp gebruik van knuppels en pepperspray vol op de ogen.

  Groot aantal had ondanks dat het lef via politiebusjes op de hekken te komen, of via een zelfgemaakte brug over het water op het terrein te komen. Daar stonden de hondenbrigades te wachten.

  Maar bizar genoeg is het de groep feitelijk gelukt hun ‘people’s assembly’ te houden, pal voor de deur van het grote VN-feest. Petje af, ik had het niet verwacht. Wet van de aantallen, in combinatie met een volhardingskracht die alleen uit volle overtuiging kan voortkomen.