1. 1

  Een krantenverbranding omdat de inhoud je niet aanstaat (lees: te links is). Daarmee katapulteert het VB zich niet de 21e eeuw in, maar terug naar het interbellum. Het begint met kranten met een ‘verkeerde’ signatuur, het eindigt met boeken en voor je het weet heb je een ‘Reichskulturkammer’ die gaat bepalen wat je wel en wat je niet mag schrijven. Zorgelijke ontwikkeling bij onze zuiderburen.

  Maar goed, zij staan hierin niet alleen, want ook wij hebben een partij die al middels diverse kamervragen tussen de regels door te kennen heeft gegeven zich inhoudelijk te willen bemoeien met de media, inclusief kinderliedjes.

  Mvgr – B

 2. 2

  Tjah, wat moet je daarop zeggen… en dan weer verongelijkt gaan doen in diezelfde kranten de volgende dag dat ze met hitler vergeleken worden.
  En de aanhang maar ‘Islam!, pas op’ roepen

  Wilders is toch niet veel beter ze Brynnar, hoop maar dat die niet te veel stemmen pakt, anders sluiten ‘dumb & dumber’ nog een ‘verenigd nederlandsch pact’

 3. 3

  ‘Voorproefje wanneer Vlaanderen afhankelijk zou zijn’
  Dat staat als een huis natuurlijk, onafhankelijk Zuid-Afrika en onafhankelijk Ijsland doen ook enkel en alleen wat de extreemrechtse partijen daar zeggen. Om maar te zwijgen van Antigua en Australië. Geregeerd door ultraskins, stuk voor stuk.

 4. 4

  @3: Eh, Zuid-Afrika had toch niet zo’n best trackrecord, de eerste pakweg 80 jaar van zijn onafhankelijkheid, met name wat betreft luisteren naar de ultra-rechtsen daar. Bovendien vormt dat land wel een interessante analogie met België. Dus gezien je betoog zou ik zeggen, maak je borst maar nat.

 5. 5

  Dus Ijsland, Antigua en Australië hebben zich als grootste stuk (65%) ‘onafhankelijk’ gemaakt van het kleine zusje, met een 85% procent niet-links als startkapitaal, Heidekonijn?

 6. 6

  @Bismarck.
  South Africa :
  Independence from Britain: 1934
  Independence from white minority rule: 1994
  Ik doelde op de tweede, maar als je de eerste pakt lijkt me er nog geen 80 jaar verstreken te zijn, laat staan dat je indicatie stand houdt.
  Wat natte borsten betreft : vind jij dat het er slechter is geworden sinds 1994?

  @Crachat
  Waarop baseer jij de quantificatie dat 85% van het ‘startkapitaal’ een bepaalde strekking zou hebben? Waar haal je dat geld überhaupt een strekking heeft?
  De morgen misschien? Of ons aller Phara?

 7. 7

  Je bent raar, heidekonijn.
  Startkapitaal als in: als Vlaanderen onafhankelijk zou worden, heeft het een KIEZERSPOTENTIEEL van 85% centrum- tot extreemrechtse stemmers.

 8. 8

  Ben al een tijdje weg uit België maar is de GvA links geworden? Zo links als de Telegraaf? En de VRT is dat een krant/weekblad?

 9. 9

  lol, ja.
  Nu goed: raar genoeg is de GvA in ieder geval minder rechts geworden. Zelfs zij hebben doorgekregen dat alle magrebijnen niet de kwaadsten zijn – en bvb ook in het Lange Wapperdossier stellen zij zich ‘niet rechts’ op, netzomin als een tegen een echt goede burgemeester als Patrick Janssens.

 10. 10

  GvA sinds geruime tijd in handen van Concentra, die al langer Het Belang van Limburg uitgaven. De redactie kreeg een nieuwe visie mee, erwerd wat geschoven, en het is nu een eigentijdse krant, geleid door een man met straffe filosofische vorming ;-)

 11. 11

  @6: Zuid-Afrika werd de facto al in 1910 zelfstandig (dominion-status). Dat je op de “2e onafhankelijkheid” doelde was allerminst duidelijk (al was het maar dat het geen onafhankelijkheid betrof). 1994-1910 = pakweg 80 jaar naar ultrarechtsen luisteren. Wat de borst nat maken betreft: Ik zie Een zelfstandig Vlaanderen de (al dan niet) donkerder getinte inwoner die geen AfrikaansVlaams spreekt ook wel een tweederangs status geven. Dat gebeurt nu al (zie de randgemeentes van Brussel).

 12. 12

  @11
  Ik mag dan wel onduidelijk (geweest) zijn, jij kronkelt je toch ook wel een wat gekke vergelijking. Jij ziet een zelfstandig Vlaanderen als een stel Nazi’s. Iets dat uiteraard te mijden valt en schrik moet inboezemen. En schrik, dat is hét middel om anderen te beïnvloeden, je wil op te leggen.
  Dat zegt meer over jou dan de inwoners van genoemd stukje Europa, volgens mij.
  @7
  Ik ben idd raar, granted. Maar als 85% “rechts” is, wat is dan het probleem? Zou Vlaanderen dan niet allang onafhankelijk zijn? Waarom uit zich dat potentieel niet, en hoe komt het eigenlijk dat “links” zo weinig in de pap te brokken heeft? Vlamingen zijn genitisch gezien gewoon afval omdat de media insinueren dat ze jouw strekking niet volgen?

 13. 13

  Neen, konijn. Mijn stelling is dat Vlaanderen 1) een zeer bang, dom en behoudsgezind volkje is (ik ken ze namelijk) en 2) dat precies omdat Wallonië als een socialistische heilstaat beschouwd wordt, men rechts wil stemmen in vlaanderen.

  Het enige verstandige wat men kan doen is het mogelijk maken dat men vanuit een landsdeel op een kandidaat van het andere landsdeel kan stemmen tijdens de federale verkiezingen.

  Maar laat het nu net dàt zijn wat deze tijden ontberen: verstand.

 14. 14

  Ik ken ze ook, en mijns inziens is men in vlaanderen even behoudsgezind of vooruitstrevend dan Zweden, Nederland, Frankrijk of Spanje. Bewijs van het tegendeel zie ik graag tegemoet.

  Dat bang houden, daar zorgt retoriek zoals Bismarck en jij wel voor, elke dag tientallen malen herhaald door de media.

  De reden dat men rechts wil stemmen, is omdat links meermaals bewezen heeft dat het er niets van bakt. Er is geen links alternatief, het midden is één grijze incompetente modderpoel gebleken, gaande van een manifestverzuipende Verhofstad over een stuntelende groep CDenV’ers, dus blijft er maar weinig over dan te stemmen op de politici die door de media steeds in het verdomhoekje en dus uit de modderpoel gehouden zijn. Moeilijker als dat is het niet. Niet eens met het gekluns van Leterme kon SP.a een vuist maken als oppositie. Het enige wat ze nu doen is mensen bang maken dat als er niet op hun gestemd wordt, er pensioenproblemen komen, terwijl iedereen weet dat die er sowieso komen. Dan lijkt me niet dom vanuit de kant van de kiezer dat ze de andere kant uitkijken.

  Dom zijn komt overigens zelden massaal voor, het is eerder iets individueels, zoals je steeds weer zo knap weet te tonen.

  Omhooggevallen pseuddo intellectueel, koop een spiegel man!