Verzuiling of misleiding?

Omdat Jogy op dit moment niet in staat is hier zelf haar stukjes te plaatsen doen wij het wel voor haar :-). (Jogy, beterschap!)

vd LaanIk las in de Volkskrant dat de PvdA nu wel het CDA wil steunen tegen het Omroepplan van staatssecretaris Medy van der Laan (D66).

Op het eerste gezicht een vreemde move, want de PvdA steunde aanvankelijk het nieuwe Omroepplan, maar zou onder invloed van de VARA op andere gedachten zijn gekomen. Dit suggereert CDA-Kamerlid Joop Atsema, want hij vindt dat het verhaal van de PvdA veel lijkt op het verhaal van de VARA.
Leuke suggestie. Hoe groot is eigenlijk de macht van de omroepen?

De steun van PvdA is echter niet onvoorwaardelijk en daarmee wordt weer een bom onder het kabinet gelegd. PvdA wil namelijk dat het CDA haar handen aftrekt van het Paasakkoord, wat de basis is voor Balkenende II.

Is dit een welkome handreiking voor het CDA om op een niet al te lelijke manier uit het kabinet te verdwijnen? Dat zou kunnen, want op dit moment heeft het CDA meer te verliezen dan te winnen. En D66? Zodra het CDA haar steun intrekt voor het Paasakkoord, verdwijnt de basis voor verdere samenwerking en kan D66 zonder te veel ophef de boel laten ploffen.

Is dit het echte doel van de PvdA of is het toch de macht van de VARA, die PvdA anders doet kiezen?

Bronnen: Volkskrant en Regering.nl

 1. 6

  @TT: ook mijn reactie was on-topic. misschien wel erg impliciet. Ken haar niet, noch maakt het onderwerp veel los.

  Als dat hier al niet gebeurd dan hebben politici het al helemaal niet. tot slot Het stelsel trekt te weinig kijkers/stemmers.

  Zij kan trouwens wat mij betreft zo op tv.

 2. 7

  Dat is dus haar sterke punt. Haar koppie leidt de aandacht af van haar werkelijke boodschap die beduidend minder fraai is.

  (Trouwens bedankt voor het plaatsen).

 3. 8

  Ach watr mij betreft een grote bom onder het stelsel (nee, BB dit is geen terroristische dreiging). En dan verder a la BBC.

  Iets meer cultuur, meer didactisch verantwoord en laat de commercie maar lopen daar zijn genoeg aanbieders voor. Iets in de trant van een voorbeeld functie.