Vertrek Gordon door Nostradamus aangekondigd

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Gordon (Foto: Flickr/FaceMePLS)

Het vertrek van zanger Gordon uit De Toppers komt voor Anton Teuben, beheerder van de esoterische website Niburu, allesbehalve onverwacht. Volgens Teuben heeft de Franse ziener Nostradamus ons in de 16e eeuw al voorbereid op deze aderlating in de showbizz. Teuben baseert zijn uitlatingen op passages uit Nostradamus’ bekendste werk ‘Les Propheties’.

“Het overduidelijke bewijs wordt geleverd in hoofdstuk drie, dat Nostradamus schreef na een visioen van ruim een nacht,” aldus de sitebeheerder. “Te lezen valt: En ik zag de Man met de Sterren uit het Oosten. En hij keerde de Drie-Eenheid de rug toe. En het geschiedde 31 jaren na het Spaanse Verdriet.” Volgens Teuben is deze passage slechts voor één uitleg vatbaar. “De ‘Man met de Sterren uit het Oosten’ is natuurlijk Gordon met zijn lampjespak tijdens zijn optreden op het Eurovisie Songfestival in Rusland. De ‘Drie-Eenheid’ heeft uiteraard betrekking op De Toppers die hij nu de rug heeft toegekeerd. En de ’31 jaren na het Spaanse Verdriet’ slaan op dit jaar, 2009, 31 jaar na het verdriet van de nederlaag van het Nederlands Elftal in de finale van het WK in Argentinië. Aangezien Argentinië als land nog niet bestond in de 16e eeuw gebruikte Nostradamus het woord ‘Spaans’ om ieder Spaanstalig land mee aan te duiden.”

Gordon zelf reageert opgetogen op het bericht en verklaart “al gevoeld te hebben dat het in de sterren geschreven stond.” Toch weerklinken ook kritische geluiden richting Teuben. Teun-Eugène van Kruifelbrugge, penningmeester en persvoorlichter van de Nederlandse Vereniging van Eindtijdsaanhangers (NVEA) beschuldigt Niburu van ‘toekomstvervalsing’. “Wie zich een beetje in de werken van Nostradamus verdiept weet dat de gewraakte passage betrekking heeft op het spoedige uiteenvallen van de Drie-Eenheid Vader, Zoon en Heilige Geest, met als eindresultaat de Eindtijd en het Duizendjarig Rijk van de Antichrist. Wil deze hobbyist soms beweren dat een door de Kosmos gezonden ziener zich met Hollandse relnichten bezighoudt? Heb ik daarvoor mijn hypotheek en pensioen opgezegd?”

Anton Teuben weigert tot dusverre in te gaan op de zeer felle kritiek van Van Kruifelbrugge. De NVEA overweegt juridische stappen richting Niburu.

  1. 1

    Vandaag vertelde mij iemand, die twee pagina’s van het werk van Nostradamus had gelezen, dat in deze periode in Frankrijk een burgeroorlog zou ontstaan met de moslims.