1. 5

  Ik dacht eerst dat de oplossing is om een speer zonder een scherpe punt te gebruiken. Een speer met een stompe punt kan minder schade aanrichten.

  Maar misschien vliegt een speer met een stompe punt wel alle kanten op en wordt de kans dat de speer buiten de baan komt veel groter. In dat geval zou de onveiligheid alleen maar toenemen.

  De Engelstalige wikipedia zegt over ’Javelin throw (speerwerpen)': Because of its potential danger, it is not always included in track and field meets.

 2. 6

  waarom doen ze het verspringen niet gewoon op het speerwerp veld in plaats van er vlak naast. Dat voegt veel meer spanning toe, bij elke worp publiek op het puntje van de stoel, de springers krijgen grote angstige ogen, tsjaaak, horror of anders opluchting. Hadden ze in Rome al niet zoiets vroeger?

 3. 7

  @Theedoek
  Bij mijn weten zien medici liever wonden met scherpe wapens dan met stompe. Beter gesneden aan een mes dan met een motorkettingzaag. Een goed wond is beter te hechten en heelt sneller. De splash van de botte speer richt ook meer schade aan.

  Ergo: beter een scherpe speer dan een botte.

 4. 9

  De speerwerper was ook erg van zijn apropos. Hij won voor het eerst niet en maakt daardoor geen kans meer op (een deel van) de jackpot van een miljoen. Best lullig, want speerwerpers verdienen toch al veel minder met startgelden en sponsoring dan bv. de 100 meter lopers.