1. 3

  In dat (EU), er staat al dat het een Franse gevangenis is en een beetje topografische kennis mag bovendien verwacht worden van je lezers. Ze kunnen altijd nog op wikipedia kijken. Dat (EU) lijkt me dus alleen bedoeld als vingertje. Waarom anders niet gewoon (Frankrijk)? De EU heeft hier toch verder helemaal niets mee te maken?

 2. 6

  @3: Ik vermoed vooral dat het bedoeld is om ons erop te wijzen dat de Indische Oceaan ook tot het potentiële uitbreidingsgebied van de EU hoort. Als Réunion immers bij de EU hoort, waarom het nabije en cultureel, etnisch en linguïstisch vrijwel identieke Mauritius niet? Dito voor de Seychellen.

 3. 8

  Pff misschien is het inderdaad niet zo bedoeld maar een rare gedachtekronkel is het niet, dit bericht heeft namelijk helemaal niets met de EU te maken dus waarom die dan toch genoemd wordt moet men dan zelf invullen.

  Je kunt het beter weghalen.

 4. 10

  @8: Ik vond het ook wel opvallend. Ik ben heel benieuwd of als er eens iets in Varna* gebeurt, of er dan ook Varna (EU) genoteerd wordt, of dat toch even uitgelegd wordt dat het in Bulgarije ligt.

  *Vul voor Varna ook gerust Osdorp, Kunoy of Cedros in (met bijbehorende landen: zoekpuzzel voor hen die dat leuk vinden!)

 5. 13

  @11: Uiteraard, maar ik ben wel benieuwd naar het motief erachter, want zoals je ziet, lopen wij zo een beetje in het donker te gissen.