Verhalen [Schermschot #12]

Een dubbelloops schermschot hedenavond. Klik op de plaatjes en raad uit welke films de schermschoten afkomstig zijn:
Verhaal halen

******************************************************

Uitleg van DE SCHERMSCHOTQUIZ: Een filmstill wordt gevangen met print-screen op de computer of via het analoge gat dat tussen tv en fotocamera gaapt. En u mag raden uit welke film de afbeelding komt of anderszins zinnig cinematisch commentaar leveren. Blijven goede antwoorden lang uit in het reactiepampier, dan kan de organisatie aanwijzingen geven. Na pakweg een jaar filmplaatjes raden (eind 2008), zal een prijs aan de beste Sargassale Schermschutter worden toegekend.

 1. 8

  DE biefstuk, DE, Meneer IPM. Maar zeer knap:

  ^^^^ ROFFFFFFELDETROMMELDEDRUMSOLO! ^^^^
  voor Steeph, met een tijd van 0h37

  ^^^^ ROFFFFFFELDETROMMELDEDRUMSOLO! ^^^^
  voor InvertedPantsMan, met een tijd van 13h47

  In beide films gaat de hoofdpersoon verhaal halen bij de scriptschrijver van zijn levensverhaal om invloed te kunnen uitoefenen op het verloop ervan.

 2. 10

  Ik vind dat ze alles naar Steeph gaat. Iemand die Ober van Alex van Warmerdam wist te raden heeft het slechte beoordelingsvermogen gehad om Ober van Alex van Warmerdam te gaan zien dus die verdient straf.

 3. 11

  Ik zal dan gelijk de diepte van mijn onkunde wat betreft cinematografische beoordeling maar even duiden. Ober is (in mijn optiek) een GOEDE film die op een vermakelijke manier omgaat met de filmische voorspelbaarheid waar iedere doorgewinterde filmkijker over mee kan praten.

 4. 12

  Allebei de volle mep (10ptn) uiteraard. En IPM pakt er nog 2 bij voor de kortste veelzeggende recensie van Ober ooit.

  Rene maakt zichzelf verdacht door iemand te verwijten een slechte film te hebben gezien, want /unlock Sherlock mode ofwel Rene serveert ober ongezien af ofwel Rene weet zeker dat het een slechte film is en heeft EM DUS ZELF OOK GEZIEN
  /Lock Sherlock mode
  (het kan ook dat Rene obv eerdere vWarmerdams een doorwrochte mening heeft waarom Ober ongezien abgeknallt moet worden, maar alleen al Abel (en ook De Noorderlingen (en De Jurk ook nog wel)) levert AvW voldoende kijkkrediet op.

 5. 13

  Ik vond het een totaal kreng. Ging er naar toe in de gemiddelde arthouse bioscoop, met het gemiddelde op al de verkeerde momenten lachende suf-geblowde studenten arthouse publiek en de gemiddelde ernstig kijkende koltrui-filmduiders… en ergernis was nog de _welkome_ emotie tijdens die lofzang op verveling en doodgeslagen fantasie.

  En ja, ik verdien dus ook straf. Ik vind alles best. Wat een kreng.