Verdonk toch lijsttrekker?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het is wellicht een methode om de aandacht af te leiden van andere zaken, want Rita Verdonk overweegt nu wel zich beschikbaar te stellen voor het lijsttrekkersschap van de VVD.

Dit deelde ze vanochtend mee in een interview op Radio 1. Ze wil natuurlijk wel eerst thuis overleggen en met de partij. Ze geeft als motivatie aan dat de druk op haar zo groot was geworden van partijgenoten dat ze nu toch in overweging zou nemen zich beschikbaar te stellen als kandidaat.

Verdonk wil als duidelijk, daadkrachtig en als afspraak = afspraaktype naar buiten komen. Inhoudelijk heeft ze er verder niet echt over nagedacht.

Ik ben benieuwd of ze het doet. Het geeft in ieder geval genoeg actie in de VVD tent en Rutte kan zijn borst nat maken. Zoals ze over immigranten en vluchtelingne heenwalst zal ze dit ook niet nalaten ten opzichte van Rutte als ze echt voor het lijsttrekkersschap zal gaan.

Wat dat betreft zullen de verkiezingen voor het lijsttrekkersschap bij de VVD meer betekenis krijgen dan tot nu toe. Rutte zal er heel wat voor moeten doen om zijn gedroomde overwinning nog binnen te halen. Laat het feest maar beginnen!

Reacties (7)

#1 Joost

Erg interessant inderdaad. Kiest de VVD voor de linksig rechtse Rutten, of voor de recht(s) door zee gaande Verdonk.

Rutten zou vooral aan kunnen slaan bij PvdA’ers die twijfelen, maar de kans dat die overstappen lijkt me niet erg groot.

Verdonk zou een logischer keus zijn. Maar wel iemand die door de ene helft van de bevolking gehaat en door de andere helft verafgood wordt. Een paar jaar geleden heb ik dit ook al zien gebeuren. Bij een zekere Pim F.

 • Volgende discussie
#2 Mark

Er wordt net op 2 vandaag heel terecht gezegd dat bij een keuze voor Verdonk het debat al heel snel alleen over integratie zal gaan. Terwijl de VVD voor meer onderwerpen staat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

Ja, meer onderwerpen. Maar waar herinner jij je de VVD het meest van de afgelopen tijd?

Juist.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Jogy

Dat klopt. Zij is een veel uitsprekender figuur als Rutte. Daarom is het aan de ene kant heel spannend, aan de andere kant is de keuze dan ook direct bepalend voor de richting.

De manier waarop Verdonk nu politiek drijft, wijkt niet zoveel af van bijvoorbeeld Wilders. En dan samen met Balkie kom je weer een hele eind.

Rutte roept dat hij niets met de PvdA wil, maar is ook niet duidelijk in wat hij wel echt wil. Je kunt dan jong zijn en hoog aangeslagen zijn, maar dat is geen garantie voor een stabiele keuze.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 vvd

Ik denk dat het Verdonk wordt, ipv wat linksig a la dijkstal of een wat wazige koers, nu iemand wat rechtser en recht door zee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Jogy

WD
Zal best kunnen. Zeker mensen die twijfelden op ze op Wilders stemmen kunnen door Verdonk bij de VVD blijven.
Maar of ze het echt wordt, betwijfel ik. Ik denk dat Rutte toch een aardige kans blijft maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 anja

Ik als niet VVD stemmer hoop dat Rutte wint. Kom op mensen laten we wel wezen Rita Verdonk is toch een k.u.t. wijf van de bovenste plank? Rutte heeft tenminste enig kaas gegeten van Politiek bedrijven, dat kunnen we van demagogische Rita niet zeggen. Maar 1 complimentje mag er nog wel af voor Rita, inzake de kwestie Ayaan, petje af…gelijke monnikken gelijke kappen…niks geen uitzonderingen voor polariserende Ayaan. Maar volgens mij heb ik niets te vrezen, Rita is een brokkenpiloot en hangt zichzelf vanzelf op ..
Dus dan blijft Markie nog over..

 • Vorige discussie