Verdonk: ‘Vecht tot het bittere eind’

Fight! (Foto:flickr/Hamed Saber)

Gisterenochtend een vermakelijk artikel in De Pers waarin Hillary Clinton tips kreeg van, uitgerekend, Rita Verdonk. Tips om toch nog te winnen van Obama. Rijkelijk laat, zeker gezien Hillary minder dan een dag had om het advies uit te voeren. De reporter noemt Rita in het artikel ‘de Hillary van de Lage Landen’. Tot vannacht ontging het me compleet waarop die vergelijking gebaseerd is.

In het stuk gaf Rita drie tips aan Hillary, waarmee ze het tij nog zou kunnen keren: “Doorgaan tot het bittere eind”, “Altijd uitstralen dat je een winnaar bent” en “Verras ons met een actie waarmee je Obama op het verkeerde been zet”.

Way to go, Rita! Een intelligente, diepgaande analyse van de situatie, die focust op de inhoud, en niet op uiterlijkheden. Maar het moet gezegd worden, het heeft blijkbaar geholpen. Clinton won en is nog volop in de race. En hier beginnen de mogelijke overeenkomsten tussen de twee toch wel duidelijk te worden.

Want ook met Rita gaat het niet meer zo goed. Ze krijgt steeds meer kritiek te verduren en ze is nog weinig in het nieuws. Daardoor kalft haar aanhang langzaam af. Kan ze dit, net als Clinton, nog ombuigen?

Wordt Rita de Hillary van de Lage Landen?

 1. 6

  Mwah, Rita kan ook een filmpje maken, dat scoort kennelijk altijd goed.
  En gewoon blijven roepen, maakt niet uit wat. Ze roept te weinig.
  Helemaal mooi zou zijn als ze haar PSP-verleden uitbuit. Gewoon in d’r nakie voor een koe gaan staan. Over dat soort zaken kunnen sommigen nog weken doorpraten.

  Het mooiste zou zijn als ze Beatrix’ troon opeist. Da’s consequent in de lijn van Rita’s karakter en genereert meer van voldoende ophef.
  Eigenlijk zou ze dat kantoor op het Noordeinde gewoon binnen moeten lopen, op de stoel gaan zitten en roepen: een idioot die mij hier nog van afkrijgt. Het geheel natuurlijk gefilmd en op joetjoeb geknald.