Verandert de toon van de PVV?

“Nederland heeft een sterke PVV nodig die orde op zaken kan stellen.”

Bovenstaande quote is van Geert Wilders. Let op het woordje ‘sterke’. Het is geen quote waarin de naderende victorie alvast wordt gevierd, geen quote waarin het volgens hem al duidelijk is wie de grote winnaar gaat zijn van de komende verkiezingen. Een type uitspraak die we niet gewend zijn van hem.

“Zonder PVV in de regering zal Nederland verder afzakken in het moeras van politiek correct nietsdoen, zullen problemen niet worden opgelost en alleen verergeren.”

Nog een uitspraak. Wilders die waarschuwt dat als Nederland niet voor hem kiest, het mis zal gaan. Verandert de toon van de PVV door de dalende prognoses, sluipt er onzekerheid in de uitspraken van Wilders?

  1. 1

    De toon verandert, maar de inhoud niet. Niet alle problemen zullen worden opgelost, en of het ene probleem, waar hij op duidt, op kan gelost volgens een PVV manier is uiterst twijfelachtig. Ik heb tenminste van de PVV ook nog geen werkbare oplossingen voor dat probleem gehoord. Nog afgezien van het feit, dat de PVV eigenlijk helemaal niet wil regeren, als ze geen absolute meerderheid hebben.

  2. 2

    Verkiezingsretoriek. Zonder mij, zonder de PVV, … Hij moet zich legitimeren, omdat in de peilingen het kennelijk niet goed gaat met de PVV. Fervente PVV-ers hoor ik nu al zeggen dat ook al halen ze 11 zetels, dan hebben ze al gewonnen. Wrange opmerking, want dat was een jaar geleden totaal anders in toenmalige statistieken.