1. 1

  Waren het niet de antillianen zelf die aan het paniekvoetbal begonnen? Ja, van Baalen nam het smullend over natuurlijk (hij zal wel een forse erectie gekregen hebben bij het idee dat de nederlandse marine zou uitvaren).

 2. 6

  Als Chavez de Antillen graag wil hebben, moet hij juist vriendschappelijke relaties met ze aanknopen en allerlei oliegelden beloven als hulp in hun strijdt tegen het Westers imperialisme in de vorm van de Nederlandse onderdrukking. Zodra de Antillen hier instinken en eindelijk uit het Koninkrijk der Nederlanden stappen en onafhankelijk worden, kan Chavez toeslaan.

  Als onderdeel van het Koninkrijk, is Nederland verplicht de Antillen militair te verdedigen. Sterker nog, de andere NAVO leden zoals de VS zijn daarbij verplicht NAVO lidstaat Nederland te hulp te schieten bij een aanval op haar territorium. En dat zal de VS maar al te graag doen als het betekent dat het Chavez militair mag aanpakken.

  Eenmaal onafhankelijk, is echter niemand verplicht de Antillen militair te helpen. En zal de invasie al achter de rug zijn voordat het Nederlandse parlement zich in goede Poldermodeltraditie heeft uitgesproken over de vraag of militaire hulp aan de onafhankelijke Antillen al dan niet gewenst is.

 3. 7

  Het zou opzich niet ondenkbaar zijn dat Chavez binnenkort een keer met financiele steun voor Antillianen in Nederland komt. Onder het mom van u bent lang genoeg gemarginaliseerd en gediscrimineerd in Nederland u verdient steun. Een slimme Antilliaanse vertegenwoordiger in Nederland zou deze PR-stunt in enkele dagen in kannen en kruiken kunnen gieten. Zo heeft burgemeester Ken Livingstone van Londen het al op een akkoordje met Chavez gegooid waardoor Londense minima nu goedkoper met de bus kunnen.

 4. 8

  jdb: Niet doordraven… De VS heeft twee bases op de eilanden. Ook onafhankelijk zullen de Antillen die moeten dulden. Dat zal dan in ruil voor bescherming tegen Venezuela zijn.

  Chavez zal letterlijk de antillianen moeten overtuigen zich aan te sluiten bij Venezuela, bijvoorbeeld door anti-amerikaans sentiment te voeden. Carlos zijn plannetje zou daarbij kunnen helpen.

 5. 9

  ..en voor de rest helemaal eens met JdB dat op dit moment een Venezolaanse invasie op de Antillen veels te hachelijk is. In principe gold dat NAVO criterium voor de Falklands ook maar toen was de internationale constellatie weer anders. Reagan gaf zijn steun maar er als ik me goed herinner niet geleverd. In het geval van Venezuela spingt Bush een gat in de lucht als Chavez een dergelijke stommiteit zou begaan, en dat weet Chavez ook wel.

  het zou wel handig zijn om in de buurlanden vliegbases tot beschikking te hebben. Zoals Pinochet zijn vliegvelden aan Thatcher gunde (de Chileense fascist naaide hiermee de Argentijnse militaire junta), iets waarvoor de Iron Lady hem altijd ontzettend dankbaar is geweest. Maar afgezien van wat VS bases in de Cariben, waar zouden Navo-vliegtuigen mogen landen? Op het Surinaamse Zanderije? Frans Guyana, of Guyana? Colombia?

  En wat doen Chavez zijn ‘vrienden’: Lula, Correa en Morales? Ik denk zich wijzelijk afzijdig houden.

 6. 11

  Inderdaad, een directe invasie zal na uitroepen van de onafhankelijkheid nog steeds op problemen stuiten denk ik. Beter is misschien eerst onafhankelijkheid. Dan installatie van een vazal-regime in de beste DDR tradities. Met een grote zak met geld en beloftes moeten de eerste ‘vrije’ verkiezingen in onafhankelijke antillen toch te koop zijn. Vervolgens een open immigratie politiek voor Venezuelanen om zich op de antillen te vestigen, waar Chavez dan partijgetrouwen een mooie vila aan zee kan geven als beloning voor bewezen diensten. Daar kunnen de villa’s van de inmiddels weggetrokken Nederlandse pensionado’s mooi voor dienen. Tot op een gegeven moment er zoveel Venezuelanen wonen dat een wet tot ‘eenwording met het moederland’ er door komt. Met de steun van Poetin en China door de VN loodsen en de VS gaat er echt zijn vingers niet meer aan branden.

 7. 12

  Hey JeedeBee !! Het lijkt wel of je hier iets negatiefs over Chavez zegt?! Dat kan niet hoor!! Die man is potdomme democratisch gekozen!! En bovendien zijn de VS altijd slecht, dat weet je best!

 8. 13

  @Carlos: iets slechts over Chavez? Hoe kom je erbij?? Ik geef de beste man juist tactisch advies over hoe hij de Antillen (let op: ik gebruik het woord “Nederlandse” niet) onder het juk van de imperialistiese kapitalistiese kolonisator en onderdrukker genaamd Nederland kan bevrijden. Hoe hij de arme, onderdrukte bevolking die decennialang ten onrechte gedwongen werd om op 30 April zich in oranjegekleurde slaventooi te kleden en een blanke meesteres te aanbidden, eindelijk deelgenoot van de Sosialistiese Revolutie kan maken.

  En je begrijpt dat voor het Grote Goed van de Rode Revolutie soms middelen gebruikt moeten worden die in eerste instantie niet democratisch lijken. Maar dat komt omdat de arme bevolking zo gebrainwashed is dat ze niet meer weten wat het beste voor ze is. Die propaganda uit de hoofden spoelen kost tijd. En daarom is het in het begin misschien nodig om verkiezingen te kopen en andere trucs te gebruiken om de macht in handen te krijgen. Verder zou ik de gehele bevolking naar verplichte heropvoedkampen sturen om ze te bevrijden van de corrupte denkbeelden die de brute overheerser er in die jaren heeft ingepompt. En soms zul je subversieve elementen tegenkomen die zich ondankbaar tegen de aangeboden heilstaat zullen verzetten. Voor zulke pionnen van het Kapitalistische Kwaad is helaas geen genezing mogelijk. Die zul je zo snel mogelijk uit de weg moeten ruimen. Net zo goed als je een schimmel uit een rotte appel zo snel mogelijk wegsnijdt om zo nog zoveel mogelijk gave delen te redden.

  Maar eenmaal onderdeel van de grote Venezuelaanse Heilstaat, zullen de volgzame eilanders zielsgelukkig zijn met hun nieuw verworven socialistische droom.

 9. 15

  @JDB

  Helaas voor Nederland zal bij een aanval op de Antillen artikel 5 (een aanval op een is een aanval op allen) niet gelden. Het NAVO Charter voorziet alleen “dekking” boven de Steenbokskeerkring….we zullen het dus zelf moeten oplossen!