1. 1

  c)

  wanneer pakken ze mij? Ik heb immers ook een bivakmuts, een gasmasker (2), een computer (6) en documenten (een kast vol) in huis.
  Ik knijp hem verschrikkelijk en durf het huis niet uit

 2. 5

  a) Op deze mooie maandagmorgen durf ik toch wel te zeggen dat ik me veiliger voel (eventjs dan). Er is gewoon even minder kans op een verdwaalde kogel in mijn borstkas afkomstig van liquidaties op klaarlichte dag in Amsterdam-Zuid en ook de kans op gehoor-beschadiging (of spijkers in je been) bij het nemen van de trein naar Den Haag of tijdens het passeren van een overheidsgebouw is afgenomen.

  ..en op het politiebureau wil ik best uitleggen waarom ik gistermiddag in Google Earth naar de landingsbaan op Bermuda zat te koekeloeren. Er hangt namelijk heel mooi een vliegtuig aan het begin van de baan met een originele slagschaduw: fraai !

 3. 6

  Even serieus: Ik ben niet bang om zomaar opgepakt te worden. De jongens van de hofstadgroep worden niet zomaar in de gaten gehouden. Ze zijn eerder in staat om een aanslag te plegen dan ik.

  Ik vind het echter wel bezwaarlijk dat ze met veel bombarie opgepakt worden bij een vage verdenking. Achteraf heeft justitie geen poot om op te staan en was het alarm voor niets.

  Maar het is ook begrijpelijk dat een overheid, die doodsbang is om op te moeten stappen, geen risico’s neemt. Want uiteindelijk is het wel zo dat in NY, Madrid en Londen geen leuke dingen zijn gebeurd.


  Na de arrestaties onder leden van de Hofstad-groep en de Hell’s Angels voel ik me op straat hetzelfde. Ik krijg alleen wel steeds meer het gevoel dat de overheid niet bezorgd is om onze veiligheid, maar om de eigen zetel.

 4. 7

  a)
  @ 1 tm 3 : welnee, bivakmutsen en gasmaskers stellen inderdaad niets voor. Ook niet in combinatie met ontmoetingen met Nouredine el F. en Jason W., zakken kunstmest, blauwdrukken van allerlei exotische lokaties en het openlijk roepen dat Beslan een groot feest is.

 5. 9

  Ik voel me nederlands op straat. En dat is niet best.

  Wat was nu eigenlijk de echte aanleiding om zo uit te pakken? Is dat ergens gepubliceerd of is dat staatsgeheim?

 6. 10

  @Thomaz

  Ik heb de stellige indruk dat de AIVD het geen hol interesseert dat ze die lui niet achter de tralies krijgen. Volgens mij doen ze dit om grote aanslagen te voorkomen. En dit, het vroegtijdig massaal oppakken in plaats van wachten tot bewijs helemaal rond is lijkt mij in dat geval helemaal geen slechte aanpak.

  En inderdaad:

  b) ik voel me hetzelfde als gisteren.

 7. 11

  In de wetenschap dat er bij mij op kantoor geen exemplaar van de Da Vinci Code in de kast mag staan omdat je daarmee blijkbaar mensen beledigd, voel ik me een stuk veiliger als er eens wat autochtone kerkleiders worden opgepakt.

  ps
  Waarom zie ik deze post twee keer onder elkaar op mijn beeldscherm? Voor de veiligheid?

 8. 12

  a)

  Ik kan nu mijn Toyota pick-up met granaatwerper in de garage laten staan. Tegenwoordig weet je niet meer wie je buren zijn…

 9. 13

  Als je Geert Wilders hoert roepen om de mogelijkheid om potentiele terrorristen vast te zetten zonder vorm van proces en uitsluitend op basis van gegevens afkomstig van inlichtingendiensten, dan voel ik mij inderdaad steeds onveiliger worden.

  Verder moet ik constateren dat men blijkbaar zo bang is voor de islam dat plattegronden van schiphol (downloaden via internet) worden voorgesteld als blauwdrukken van exotische lokaties en dat bij de kunstmest niet wordt vermeld dat het om de verkeerde soort ging. Zie #7.

  Wederom is de verontwaardiging uitermate selectief te noemen. Bij de Hell Angels zijn wel wapens gevonden, granaatwerpers en nog veel meer.

 10. 17

  @ALO
  Er is een belangrijk verschil tussen de criminaliteit gepleegd door Hell’s Angels en eventueel terrorisme door fanatici zoals Samir Azzouz. De meesten onder ons hebben weinig tot niets te duchten van de liquidaties van de Hell’s Angels. Bomaanslagen op Schiphol of andere openbare gelegenheden zijn echter minder precies in de slachtofferkeuze en daarbij past dus een grotere verontwaardiging.

  Maar afgezien van de justitiele gang van zaken: ALO, wat vind jij dat er moet gebeuren met mensen als Samir Azzouz en Jason Walters? Ik ben zelf niet bang voor de Islam maar dit soort types zie ik persoonlijk liever onrechtmatig achter de tralies dan juridisch correct op straat.

 11. 18

  Het kan nooit zo zijn dat iemand onrechtmatig achter de tralies gezet wordt. Ik vindt dit zulke bullshit dat ik hier geen woorden aan wil vuil maken.

 12. 19

  @ALO
  Beetje een zwaktebod hoor, bovendien reageer je als vanouds selectief op mijn schrijven. Mijn vraag was overigens niet wat je van mijn mening vindt maar wat je vindt dat er moet gebeuren met eerdergenoemde types.

  Misschien loop ik op de zaken vooruit. Laat eerst de rechter zijn zegje maar doen. Als die beste heren nou wederom vrijuit gaan, kan de AIVD ze gewoon weer fijn blijven schaduwen. Ook prima, zolang er maar geen bommen afgaan op stations en vliegvelden.

 13. 20

  Ik deel Kim Sung’s hoogst incorrecte mening wel. Alleen denk ik dat er dat er na de Nienke Kleiss-zaak, maar weinig draagvlak is voor het ‘onrechtmatig’ dan wel ‘preventief’ opsluiten van jeugdige oproerkraaiers met djellaba’s (in tegenstelling tot voetbalsjaaltjes?? Wat is de logica).

 14. 21

  @15
  Bij een reclamebureau in een uithoek van de biblebelt. Waar God nog daadwerkelijk de touwtjes in handen heeft en men eens per jaar hun dochters uithuwelijkt tijdens de jaarmarkt. Donner City, zeg maar.

 15. 22

  @Pelayo (10)
  Ik uit ook een gevoel, geen feit.

  Wanneer een vader ziet dat zijn kind een koekje van tafel wil jatten kan hij 3 dingen doen:
  – waarschuwen
  – tik uitdelen
  – niets doen

  De meeste vaders waarschuwen eerst. Maar een slechte vader geeft dat kind direct een draai om de oren, nog voordat het kind daadwerkelijk het koekje heeft gepakt.

  Ik vraag me af of de AIVD nu waarschuwt, of alvast een tik uitdeelt.

 16. 23

  @Thomaz

  Ja. Dat vraag ik me ook af. In ieder geval is de AIVD geen politiedienst, en is hun directe doel wellicht niet een veroordeling.

 17. 25

  @Thomaz
  Er zijn toch al waarschuwingen geweest aan het adres van zowel de Hell’s Angels als aan Samir et al ?

  Het wordt tijd voor een tik.

 18. 30

  Ach die Hell’s Angels met wapens op zak mochten van mij idd. wel van straat (er van uitgaande dat ze idd. wapens hadden), dat schaadt de veiligheid van mij niet. Maar mensen zonder zinnig bewijs oppakken maakt het voor mij een stuk onveiliger.

  Iemand toevallig van het weekend Enemy of the State gezien? In ’98 hadden ze al aardig door wat er langzamerhand aan de gang was. Netto com ik dus uit op c) minder veilig, want de kans dat ik een Hell’s Angel tegenkom is voor mijn gevoel kleiner dan de kans dat er ergens een ambtenaar zit die mij niet moet.