Vandaag is de zwartste dag van het jaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Alles zit tegen, en dan is het ook nog de meest ellendige dag van het jaar.Ik liep vanmiddag met twee warme en dik belegde broodjes van de slager over straat. Een waterig winterzonnetje scheen op mij neer, een plagend briesje danste door mijn haren en een niet onappetijtelijke dame gunde mij een schalkse glimlach. Ondanks deze afschuwelijke clichés vond ik het eigenlijk best een mooie dag. Het couperen van schapenstaarten wordt volgend jaar immers verboden, de criminaliteit is sterk gedaald in de grote steden, en met een beetje goede wil is de Taliban binnen een jaar verslagen. Met zoveel goed nieuws ligt het geluk warempel voor het grijpen vandaag, meende ik.

Niet dus. Maandag 22 januari is namelijk de meest ellendige dag van het jaar, volgens een wetenschapper van Cardiff University. Althans, de kans op zwaarmoedigheid is vandaag het grootst. Dat heeft alles te maken met slecht weer, met schulden, met vervagende kerstgedachten en goede voornemens waarvan niets is terechtgekomen. Reken maar na: 1/8W+(D-d) 3/8xTQ MxNA. Precies, vandaag is dus hopeloos. En het begon zo goed. Dat maakt het extra wrang, maar daar is het dan ook de zwartste dag van het jaar voor. Heeft iemand de contactgegevens van Ton Vink?

Reacties (16)

#1 Quintana

Na al die sombere storm- en regendagen vind ik het juist genieten met dit lekkere koude weer!

 • Volgende discussie
#2 Sigi

Dit gaat over 2 jaar geleden?!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Sigi

Oh en hoe vager de kerstgedachten hoe gelukkiger wat mij betreft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Carlos

Je merkt het aan alles dat iedereen vandaag levensmoe is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 MP

Carlos kun je niet een prozaqknopje op de site zetten?

Ik heb vandaag inderdaad wel een erg slechte dag op mijn werk, grrrr…

Ook hier loopt het voor geen meter, niemand reageert op mijn marginale gewauwel ;-)

RAAAAAAAAAH! op met snaporaz te spreken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Steeph

Fok heeft trouwens vandaag ook een diepe dip zo te merken:
http://frontpage.fok.nl/

Kom er met geen mogelijkheid op. Ze waren al retetraag gisteren. Misschien ook een pilletje in stoppen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Henk.

Nu nog wat minder broodjes van de slager.
Kunnen de schapen méér dan hun staart houden ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bismarck

Ik ben vandaag koning. Ik heb namelijk een manier ontdekt waardoor ik heel snel en relatief makkelijk iets kan doen, waarvan de rest van de wereld denkt dat het veel tijd kost. Uiteraard hou ik dat niog even voor me, want nu kan ik mooi een achterstand in een voorsprong omzetten en een voor mij rooskeurige situatie creeren na weken achter de feiten aanlopen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 s.aalbersberg

Ondanks verdriet, hagel en kou werdt ik vandaag in mijn nieuwe leven 18 jaar.
22 januari 1989 was de dag dat mijn leven op nieuw begon.
Dus elk jaar een beetje feest op die dag.
Sjaco

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 caprio

“een niet onappetijtelijke dame gunde mij een schalkse glimlach.”

Bij zo een beschrijving denk ik onwillekeurig aan een vijftiger met kalend voorhoofd en overhangende buik, zo schrijft de GeenStijl redactie ook over hete chicks: de verbeelding van een flirt, bedekt door het overjarige fatsoen en de altijd al sluimerende onzekerheid met een overspanning taalgebruik. Jammer dat psycho analyse niet meer in is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Sikbock

ja caprio.. het is ook “bekend” dat jij wanhopig geprobeerd hebt om bij geen stijl te binnen te komen..

jammer dat dat psycho-analyse niet meer in is inderdaad ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Ruud Oost

Echt zo’n dag dus om een erfenis te verdelen……

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 mescaline

Zo, net een paar uur flink doorgebuffeld, retrowerk, dus blij dat het nu af is. Niks zwarte dag @Paddy.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Paddy

Wat is dat GeenStijl toch?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 mescaline

Voer voor psychologen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Bismarck

@14: Een Kampingblog, waar soms wel enigzins grappige topics aan bot komen, maar waar je nooit, nooit de reaguursels moet lezen, wil je niet je laatste beetje vertrouwen in Nederland kwijtraken.

 • Vorige discussie