Vanavond op Sargasso: Liveverslag van debat over kernenergie

Sargasso doet op haar website vanavond vanaf half acht live verslag van een lezing en een debat over kernenergie in het Felix Meritis. Je kunt dan ook vanuit je luie stoel live meepraten.

Het debat over kernenergie heeft zich de laatste tijd verweven met twee van de belangrijkste issues van deze tijd, veiligheid en klimaatverandering. Kernenergie maakt ons onafhankelijk van Kaukasische gasvoorraden en Islamitische olie. Maar als een willekeurige moslimterrorist een bom gooit op een kerncentrale, is er geen verzekeringsmaatschappij die de schade wil dekken. Kernenergie scheelt een hoop CO2 uitstoot, maar het afval kan het milieu juist ook veel schade toedienen.

Antikernenergieclubje WISE is al 30-jarige tegen kernenergie. Vanavond viert WISE zijn verjaardag. Je kent WISE nog wel van dat artikel in de Telegraaf met de beruchte illustratie van William Penning waarop minister Cramer bankbiljetten uitdeelt aan blije volwassenen en kinderen van linkse signatuur.

WISE nodigde Herman Scheer uit voor zijn jubileumconferentie. Scheer ken je nog van de Tegenlicht documentaire Here comes the sun over Duitse dorpsbewoners die complete zonnecentrales op lege stukken grond installeren voor eigen gebruik en er nog geld mee verdienen ook. Scheer zit in het Duitse parlement voor de SPD.

Daarnaast vind er vanavond een debat plaats tussen Rob van Rees (directeur van groene energieleverancier Greenchoice), Frank v.d. Heuvel (directielid van Delta Nuts) en Harry Droog (directeur van EPZ, de eigenaar van de kerncentrale Borssele, en voorzitter van het Platform transitie naar duurzame elektriciteitsvoorziening).

 1. 2

  We hebben de technologie voor een duurzame oplossing, dat is weliswaar duurder, maar het levert geen afval op dat we duizenden jaren veilig moeten bewaren. Wij hebben nog geen 100 jaar geen oorlog op eigen bodem.

 2. 5

  @Buzink, het is Borssele (of gemeente Borsele) niet Borselle, ik hoop niet dat je al 100 spandoeken met “Borselle dicht” hebt besteld.

 3. 6

  Tegen is in berenvellen lopen en dan klagen dat het koud is.

  Ik ben VOOR , zeg ik met m’n pet van C-deskundige ioniserende strailing en nog wat a-4’tjes aangaande.

  *kuch*

  Een bom op een kerncentrale, sorry poster U heeft geen kaas gegeten maar dient een plankje op..diepe zucht.

  Zo wilde iemand in de woongroep waar ik zo lang heb gewoond geen micro-wave verwarmde eten ..dat was gvaarlijke energie in dat eten. Ze was daar heel stellig in.

 4. 8

  Als uw LET maar laag is ;)

  (linair energie transfer)

  Dan is Uw RBE niet schadelijk en blijven mijn electronen in de schil waar ze thuis horen.

 5. 12

  @larie Tja, een bom. Vliegtuig zou al realistischer zijn, maar een computervirusje lijkt me het makkelijkst :). “Onder nucleair terrorisme verstaan we een aanslag met een vliegtuig op een kerncentrale, sabotage van een kerncentrale (..)” BRON

 6. 14

  klimaatscepticus, vreemd woord hoe kan je nu sceptisch zijn over het klimaat? Na een lange studie heb ik geen overtuigend bewijs kunnen vinden dat klimaat bestaat, het lijkt meer een idee van linkse media om hun opwarmingstheorie te ondersteunen.