Van Bommel uit selectie Finland

Bondscoach Marco van Basten heeft Mark van Bommel buiten de selectie gelaten voor de wedstrijd tegen Finland aanstaande woensdag. Van Bommel werd tegen Roemenië al in de 50e minuut gewisseld. Dat was al een signaal dat er iets aan de hand is tussen de middenvelder en de bondscoach.

Volgens Van Basten houdt Van Bommel zich niet aan de opdrachten die hem door de technische staf worden meegegeven, en is dit de reden om hem nu niet te gebruiken tegen de Finnen. Van Bommel is op zijn beurt uiteraard zeer teleurgesteld. Aangezien ook andere PSV-ers niet zullen spelen (Bouma, Ooijer en Vennegoor of Hesselink) lijkt er sprake van een kleine binnenbrand in het Nederlands Elftal. Van Basten gaf evenwel aan dat het toeval betreft:

“Bouma heeft bijna niet getraind vorige week, voor Vennegoor of Hesselink hebben we goede andere spitsen voorhanden en Ooijer was wel fit, maar Boulahrouz heeft de voorkeur gekregen.”

Natuurlijk heeft een winnende coach altijd gelijk, en lijkt Van Basten een duidelijke visie te ontwikkelen. Al zou ik wel graag weten wat Van Bommel nu precies niet goed uitvoerde.

(via)

 1. 1

  Volgens de volkskrant is ie eruit geflikkerd door zijn houding. Na de wissel meteen de catacomben ingegaan, niet de wedstrijd vanaf de bank uitgezeten.

  MvB wil een TEAM hebben staan, geen verzameling individuen. En daar past MvB (die andere :-) dus niet tussen.

 2. 2

  Oranje als team??? Het moet niet gekker worden… In Oranje moet je toch juist zo egoïstisch en opvallend mogelijk spelen zodat al die andere trainers je zien en je voor een dikke transfersom naar een andere club gaat?

 3. 3

  Misschien is dat dan “het nieuwe” oranje… Zonder grote namen, en met mensen (ja, mensen!) die het voor elkaar en misschien zelfs voor Nederland doen?

 4. 4

  Daarom doet Kuyt het ook zo goed.

  Dat van die catacomben had ik niet meegekregen. ZOu natuurlijk mee kunnen spelen, maar lijkt me dat die opdrachten toch de hoofdmoot van de beslissing (horen te) vormen.

 5. 7

  @Outsider: Dat is nou precies wat ie NIET doet. Hij kijkt hoe de poppetjes functioneren, niet wat het naampje van het poppetje is. Het lijkt erop dat Van Bommel zich te groot voelt de opdrachten van de bondscoach uit te voeren, in welk geval Van Basten het volste recht heeft hem eruit te kieperen. Het is wel een teamsport.

 6. 8

  Hoewel een plek over de ranglijst ook wel weer wat zegt over het functioneren van een team!

  Het lijkt me dat van Bommel best wel goed zou kunnen functioneren in het NL elftal… Misschien krijgt hij binnenkort weer een kans.

 7. 9

  Alles wat van Basten aanraakt verandert in Goud. Behalve van Bommel. Deze stalen held verandert in stront. Niets is frustrerender voor een coach dan steeds te moeten zien dat het je niet lukt om uit een talentvolle speler te halen wat er in zit. Van Basten heeft groot gelijk dat hij van Bommel eruit flikkert.