1. 3

  Exit van Rompuy voor het Europese premier-schap, dus?

  Zou me niks verbazen, zeker als de sensatie kranten dit eens flink gaan aandikken.

 2. 5

  @JSK: Als ik het goed begrijp gaat het hier om verplaatsing. Lidstaten geven als staat minder aan de EU (mede door begrotingsproblemen) en dan gaan de burgers rechtstreeks betalen.

  Lood om oud ijzer op zich. Maar de link tussen de individuele burgers en de EU wordt dan wel anders. Misschien is het een goede ontwikkeling om de EU meer democratisch te maken (droomt weg).

 3. 11

  PS. Het zou wel zo fijn zijn als ze de invoerheffingen dan drastisch naar beneden schroeven. Ik moest eens een keer voor iets dat ik had gewonnen en dat me gratis werd toegezonden uit China 25 euro importheffing betalen, omdat de verzender de verzendkosten betaalde en het pakket verzekerd had.

 4. 12

  Als je in 2008 had gevraagd aan de CD&V leden: wie is onze meest geschikte kandidaat voor de toekomstige post van voorzitter etc dan had HVR de ranking niét aangevoerd. Dehaene en Martens zouden om plaatsen één en twee gestreden hebben, en Miet Smet zou op drie staan ofzo. Zelfs Eyskens en Tindemans, Belet en Leterme zouden wellicht hoger zijn geêindigd.

  En wààr ligt de verdienste van HVR in z’n huidige regering? België wordt al twee jaar niet bestuurd terwijl iedereen zegt dat een aantal dossiers zeer prangend zijn.

 5. 14

  @Spuyt12, #7: Want mensen leven van nature samen in door ondemocratische samensmelting steeds groter wordende groepen waarvan het gros je taal niet eens spreekt?

 6. 17

  @15: Ja pas op, er zijn momenteel niet zoveel Europese regeringsleiders die het door niemand betwist beter doen dan hun voorganger en die in populariteit gestegen zijn sinds hun aantreden. En van degenen waar dat wel voor geldt, zijn er dan weer weinig die dat Europees presidentschap zien zitten.

  Het lijkt me alleen vervelend voor België. Wie gaat het stokje daar overnemen?