1. 1

  Hm, Ronald van Raak (SP) stelt dan wel kamervragen, zie http://static.ikregeer.nl/pdf/V010Z04738.pdf in dat bericht, maar de vragen zijn eigenlijk niet de juiste, ze gaan specifiek over dat bedrijf, de versleuteling van de gegevens etc.

  Waarom staat er niemand (in de Kamer, 1 of 2) op die zegt dat de Nederlandse overheid hier steken laat vallen en een volgens de Europese regelgeving veel die hele centrale vingerafrduk business veel te ver gaat? Wanneer wordt dit teruggedraaid?

 2. 2

  @1: “Wanneer wordt dit teruggedraaid?”

  Ik ben bang dat je een regering zonder PvdA, CDA, VVD of PVV moet hebben zitten, voor dit terug gedraaid wordt. Of de rechtszaak die in het artikel genoemd wordt moet wat opleveren.

 3. 3

  Ongelooflijk en nog ongelooflijker is dat dit geen voorpagina nieuws is.. Maar goed, de burger heeft al jaren geen besef, dus het zal nu ook niet komen.. Om die reden heb ik dan ook een flinke donatie voor de rechtszaak gedaan.

 4. 4

  @2 Weet iemand wanneer de uitspraak is? Ik moet de zomer voor een nieuw paspoort. Misschien toch maar eerst een identiteitskaart nemen…

 5. 5

  @4, is de ID-kaart nog zonder vingerafdrukken? Ik moet namelijk ook nog een nieuw paspoort, maar heb dat nog even uitgesteld. Moet/wil echter wel richting buitenland in Europa deze zomer…

  En Niels, ik heb ook wat gedoneerd.

 6. 7

  Als je betoogt dat vingerafdrukken factoren zijn voor authenticatie in cryptografische systemen (en dat zijn ze), dan heeft de overheid zojuist geheimen uit handen gegeven aan een vreemde natie. Oftewel; vingerafdrukken kunnen nooit meer gebruikt worden voor authenticatie in het ontsluiten van staatsgeheimen.

  Hoge militairen bijvoorbeeld, kunnen nu kiezen: nieuw paspoort of op de kazerne naar binnen. Dat is enigszins gechargeerd, natuurlijk, maar daar zou het op neer kunnen komen.

 7. 8

  Ach, of je nu door de hond gebeten wordt of…

  Waarom staat er (1e, 2e Kamer) niemand op @MartijnT? Omdat a) elke overheid als vanzelf neigt te evolueren naar totale controle als de techniek het toelaat en b) omdat het de gemiddelde burger geen reet interesseert en best wel wat privacy wil inleveren als daardoor zijn veiligheid en die van zijn naasten worden gegarandeerd en daarom niet of nauwelijks mekkert.

  Maar het hiaat tussen het moment van identificatie en opsporing/ verblijfplaats “verdachte/ slachtoffer” is nóg te groot. Doe dan nou ook iedereen overal een RIFD- chiiiip…

  Neem Milly. De politie moet gewoon real time kunnen natrekken waar élke burger zich op een x- moment bevindt ja toch?

  Want dan had dat arme kind misschien nú nog geleefd…

  *E.e.a. wordt dan geïntroduceerd bij dit soort “voorvalletjes” he: liters tranen, zee aan bloemen op de crime scene…breed uitgemeten in de media. En dat het “de schuld was van de politie, maar die onderbezet was en zich moest houden aan procedures…terwijl 2 deuren verderop”…snik*

 8. 9

  Een lijk wandelt over het kerkhof met zijn grafzerk bij zich. Verbaasd vraagt een even dode kennis: “Waarom zeul je je grafsteen Toch mee?” “Ach, zonder identiteitsbewijs kom je tegenwoordig Nergens meer!”