1. 1

  Werkt misschien in landen met weinig winkels, zoals Bhutan, maar voor het Westen is dit zeer onpraktisch. Ik zeg meer inzetten op recycling.

 2. 2

  Mwoah, ik kan er wel iets mee. Ik spaar m’n tassen op, maar nog vaker vergeet ik er 1 mee te nemen, het besef dat een herbruikbare tas (van stof of stevig kunststof) meegenomen kan worden naar de winkel is nog te weinig bij mensen aanwezig. Dat zou echt een enorme “plastic tas”-berg schelen, zelfs zonder recycling.

  Alleen nog plastic tasjes beschikbaar maken tegen betaling!

 3. 3

  Edoch, #2, was er in 2008 of begin 2009 geen verhaal over hoe mensen hun herbruikbare tassen steevast vergeten, er dan maar een nieuwe kopen à 0,10 euro en op die manier meer of erger afval produceren dan ten tijde van de dunne plastic tasjes ? Het is toch vrij complex, en ik zou denken dat een gehele ban op plastic tasjes en tassen nog nuttiger is.

  In elk geval, toen ik die zwarte plastic tasjes in de bomen zag wapperen in Marokko, dacht ik al dat UNEP klus had.

 4. 4

  @3, misschien dan zelfs die simpele plastic tasjes significant duurder maken? Met de neus op de feiten gedrukt worden?

  Ik was gister bij de Praxis, waar sinds jaar en dag vrij stevige (zeer goed herbruikbare) tassen gratis worden meegegeven, maar nu niet meer, een simpel wit tasje kon er nog net af.

 5. 5

  Voortuin opgeruimd. 8 vierkante meter. Buit: 1 vuilniszak helemaal vol verpakkingsmateriaal, qua volume gaat het voornamelijk om plasticzakken. En dat iedere 6 maanden… de boete op het op straat gooien van afval is nochtans 90 euro. Potentiele boetebuit van mijn voortuin is naar mijn schatting per jaar zo’n 9000 euro. Maar van handhaving is volgens mij geen enkele sprake.

 6. 6

  “”A ban on plastic bags could also cause some unintended consequences … In particular, the increased demand for paper bags would double greenhouse emissions and create “a dramatic increase in waste,” Christman said.”

  Dat zie ik dan weer gebeuren, wordt het allemaal papier/karton. Minstens zo milieubelastend en bovendien onpraktischer (in ons regenachtige Nederland). Ik hoor het gegodver al als er weer een tas scheurt en de hele boodschappen kapot vallen op straat.