Uitzetten immigranten vanwege HIV/AIDS

uitzetHet is misschien maar goed dat Geert Wilders zich niet interesseert voor andere landen, anders zou hij alleen maar op nog meer foute ideeën komen. Het deporteren van met HIV besmette immigranten bijvoorbeeld. Het Vergeten Verhaal meldt dat steeds meer landen immigranten testen op HIV en vervolgens uitzetten, wat in strijd is met het internationale recht. Deze groep immigranten krijgt vaak al tijdens de detentieperiode geen medicijnen meer en wordt zodoende alleen nog maar zieker. Uit het rapport ‘Returned to Risk: Deportation of Hiv-Positive Migrants’ [.pdf] blijkt dat niet alleen in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika deze praktijken voorkomen maar ook in de Verenigde Staten. Zuid-Korea laat haar immigranten verplicht testen op HIV en zet positieve gevallen vervolgens uit. Laat Wilders het maar niet horen, want het uitzetten van zieke immigranten scheelt de schatkist een berg aan kostbare anti-retrovirale middelen. Kosten-baten je weet toch?

 1. 1

  A straw man is a fallacy in which an irrelevant topic is presented in order to divert attention from the original issue. The basic idea is to “win” an argument by leading attention away from the argument and to another topic.

  Presenting and refuting a weakened form of an opponent’s arguments can be a part of a valid argument. For example, one can argue that the opposing position implies that at least one other statement—being presumably easier to refute than the original position—must be true. If one refutes this weaker proposition, the refutation is valid and does not fit the above definition of a “straw man” argument.

 2. 3

  @Carlos; het uitzetten van HIV migraten in al die landen die jij opnoemt, is redelijk weerzinwekkend. Wilders er met de geblondeerde kuif bijtrekken is ook redelijk weerzinwekkend.

 3. 4

  Waarom? Het lijkt mij een relevant punt in zijn kosten-baten discussie? Waarom is iedereen daar toch zo huiverig over, Nederland is een land vol hypersensitieve mensen die een theoretische discussie niet aankunnen.

 4. 6

  @Carlos; Ik kan niet in het hoofd van Wilders kijken om te zien of hij kosten/baten omslaat per statistisch geval van HIV. Het zou zo maar kunnen. Misschien kun jij jouw contacten bij de SP of de PvdD aanboren om eens kamervragen te laten stellen inzake dit nu ineens zeer relevant geworden topic, want ook jij kunt niet in het hoofd van Wilders kijken, laten we wel wezen.

  Al met al blijft het een ‘did Glenn Beck rape and murder a girl in 1990 ?’ achtige write-up, jou onwaardig.

  O, en nu ik je toch aan de lijn heb: ben je al opgehouden met je vrouw te slaan ?

 5. 8

  Ik snap niet dat je zelf niet ziet dat je missie een waardige is, maar de manier waarop je je onderwerpen aan elkaar lijmt en erover schrijft, niet. Het is niet dat ik geen kwaad woord over Wilders wil horen – zeker niet; de man is een one-trick-pony, een maatschappelijke autist met een heel raar doel. Ik wil alleen wegblijven van het hysterisch-doen, en dit stukje doet in mijn ogen hysterisch. Omdat het dingen aan hem toeschrijft die niet aan hem toegeschreven kunnen worden: er worden in andere landen ook kinderen doodgemaakt. Past ook in een kosten/baten discussie. Zullen we dat dan ook maar aan de grote blonde roerganger toeschrijven ?

  En wat belangrijker is, nu: is de on-logica daarvan aantonen, trollen ?

 6. 10

  Kijk, en daarom ben ik zo blij met joop.nl, daar heb je dit soort geneuzel tussen 2 gasten die de gehele dag niks beter te doen hebben niet….ik zou zeggen ga beide eens je vrouw slaan, of nog beter sla elkaar eens….

 7. 11

  Misselijkmakend bruggetje om de tag Wilders weer toe te passen.

  Een ieder die hier als een luther in de sargasso kerk tekeer gaat en zegt dat Carlos een Wilders complex heeft is een trol.
  Trol je te vaak in zijn ogen krijg je een ip ban en wordt je Sargasso uitgezet.

  links ben je inderdaad niet Carlos, daar ben je te a-sociaal voor.

 8. 13

  Tsja hema en KJ, het kosten/baten argument van Wilders consequent toepassen is inderdaad misselijk makend en weerzinwekkend ( ‘abject’, zou je ook kunnen zeggen).

  Jullie zijn er blijkbaar van overtuigd dat Wilders zo consequent niet zal zijn, maar is dat ook ergens op gebaseerd?

 9. 16

  Waarom zouden wij verantwoordelijk zijn, of verantwoordelijkheid moeten nemen, voor de gezondheidsproblemen van buitenlanders? Daarnaast doen we al aan ontwikkelingshulp en AIDS-bestrijding ter plaatsen. Als je zo begaan bent met de HIV-besmette mede(wereld)burger Carlos, kan je geld overmaken aan Oxfam-Novib, Coraid, etc.

 10. 17

  16 JSK.

  Of Nederland verantwoordelijk is voor de gezondheidsproblemen van een immigrant/buitenlander zou inherent moeten zijn aan het opnemen van buitenlanders; indien legaal door de procedure dan verdienen ook zij medische hulp. Anderszijds zou het geen argument mogen zijn om mensen het land uit te zetten.

  Overigens zelf een aantal malen een HIV test moeten doen om deel te mogen nemen aan een zomerkamp of wat langer in een land te mogen verblijven.

 11. 18

  Ondertussen ben ik gestopt om Carlos nog langer serieus te nemen. Bij elke scheet weet hij Wilders er wel bij te trekken, of het nou ergens op slaat of niet. Hij is net zo’n bange schreeuwlelijk als Wilders, maar dan komend vanaf de andere kant.

 12. 19

  ..en toch reageren JW.

  dit soort postjes waarbij een ingezette lijn van Wilders even ongevraagd wordt geëxtrapoleerd toont altijd goed aan waar mensen werkelijk staan.

 13. 20

  @JSK; ik vind dat het oppikken van de gezondheids-rekening onderdeel zou moeten zijn van het gecalculeerde, en statistisch uitgesmeerde, risico van het opnemen van migranten. Dat dat laatste aan quota, of wat dies meer zij, gebonden moet zijn, ben ik met je eens; we kunnen niet al het leed van de wereld op ons nemen, tenslotte. Sterker nog, omdat we zo’n klein land zijn, zal ons deel zelfs vrij klein moeten zijn.

 14. 21

  “krasse knar spreekt”

  Heimwee naar de rede van vroegah op deze fijne plek.

  Neemt pet af voor de weerbaarheid van Carlos.

  Tjee is het al 20:11? (google sprak zojuist..go home..)
  Going home aldoende…groet.

 15. 23

  Sommigen hier doen wel heel erg alsof dit vergezocht is. Komop zeg, Geert heeft het over de kosten van de massa-immigratie. Het is ook heel duidelijk wat zijn doel is: Met de resultaten Kiezers trekken die de immigratie teveel vinden kosten. Uiteindelijk wil Geert gewoon de immigratiekraan helemaal dichtgooien, zelfs binnen de EU (Polen, Bulgaren en Roemenen zijn ook niet welkom).

  Dan is het opstapje maken naar elke reden (dus ook HIV) aangrijpen om buitenlanders te weren echt geen slag in de lucht. Ik stel voor da één van jullie eens zo eerlijk is om een mail naar de PVV te sturen, te wijzen op het beleid van de VS en te suggereren om hier ook te pleiten voor een stop op de AIDS-invasie. Het zou mij niet verbazen dat als je het enigszins handig en gemeend inkleedt, je het volgende week als kamervraag terughoort.

 16. 24

  @bismarck: de nieuwe politieke correctheid is dat je niets negatiefs zegt over wilders. Of dat je dat alleen doet vanachter het etiket ‘linkse partij’. Dan mag het, want dan is het voorspelbaar.

 17. 25

  Sjah die kramp elke keer maar weer die Gekke Geert te vuur en zwaard te verdedigen snap ik ook niet hoor…
  Wat heeft die man toch? Zijn het z’n idiote ideeën? Z’n lelijke kop? Waarom zo door het vuur voor die malloot?

 18. 26

  @Bismarck..Je steent, dat zeg ik als stenenkennergeololoog.etc…soort van en nog wat :)

  Laatste comment voor jouw.

  Waar haal je de energie vandaan?

  Je stelt immer zinnige (zwart/wit welliswaar) dingen en dan wat voor reacties?

  Gruetzi.

 19. 27

  @19: suggereer je dat ik het toch stiekem met Wilders eens ben? Je laat des te duidelijker zien dat je elke vorm van redelijkheid en nuance -hé, net als Wilders- uit het oog verloren bent. Laat duidelijk zien waar jij staat: dichterbij dan de blonde kuif dan je zelf wil beseffen.

 20. 28

  @JSK
  Waarom zou een HIV-test geen onderdeel kunnen uitmaken van ‘de procedure’ ?

  @Carlos
  Naast verwijzingen naar Wilders geef je maar een argument waarom uitzettingspraktijken adv HIV positiviteit fout is in jouw optiek, namelijk dat wij dan onze moraliteit verpatsen voor een paar knaken. We zetten een sturen een HIVpatient terug en de BV nederland hoeft niet op te draaien voor dure medicijnen. Hier is toch wel meer aan de hand. Als we vanaf het begin niet zo krampachtig met AIDS waren omgegaan en de rechten van het individu boven die van het collectief hadden gesteld waren er nu niet zoveel besmette mensen…om de discussie dan maar eens inhoudelijk op gang te brengen.

 21. 31

  oh, on topic: immigranten welkom, mits ze in voldoende mate bijdragen aan onze economie.. als ze alleen maar binnenkomen voor de ziekenhuisbedden ( waardoor we onze “eigen” zieken niet meer kunne helpen ) kunnen we ze best missen

  wat is daar immoreel aan?

 22. 32

  Ik ken het nog steeds schrijnende verhaal van een jonge illegale M…….n die O OE AH, 1996, in een darkroom … Pim, jaja, De Pim, ….. HIV …. uitgezet …. die jongen is nu 32, woont in Casablanca, heeft nog steeds HIV. Laaiend op NL is-ie.

  Marokko mag hem niet terugsturen.

 23. 33

  Het wordt ook wel overdreven hoor, dat HIV. Geeft een hele tijd minder last dan een Mexicaans griepje. Iemand dat gevolgd vandaag ? Wat een lawaai he.

 24. 39

  Persoonlijk vind ik het goed dat ze mensen uitzetten met HIV. Dat zouden ze in Nederland ook moeten doen. Hierdoor voorkom je dat deze persoon mensen in Nederland besmet met het virus. Bovendien scheeld dat aan kosten in de gezondheidszorg.

 25. 40

  haha arme carlos. (geheel off topic) ik heb je al vaker gezegd dat je a) niet grappig bent b) geen “way with words” hebt en c) niet bijster intelligent bent. doe ns wat met deze informatie! :)

  het is verder amusant te zien dat sargasso de enige is die iets schijnt te merken van joop.nl. ik zie steeds minder (gewenste) reacties…