Uitslagen GC-verkiezingen

Sorry mensen, wegens fraude tijdgebrek nu pas de uitslagen van de verschillende polls die er de afgelopen dagen op GC werden gehouden.

Op wie heeft u gestemd?
Net als uw redactie ging de lezer van GC voor GroenLinks (53.2%), met als tweede D66 (25.8%). De PvdA haalde net geen 10%. Als eerste rechtse partij eindigt de VVD, met bijna 5% van de stemmen.

De slechtste partij voor Nederland
In deze verkiezing eindigt, niet geheel onverwacht, de PVV met stip op één, met 38.5% van de stemmen. Tweede eindigt Trots op Nederland met 11% en derde de VVD 8.8%.

Daarmee hebben we meteen de meest duivelse coalitie gevonden: PVV/ToN/VVD, met een meerderheid van 58.3%. Zelfs op dit gebied is er bij GeenCommentaar nog een coalitie nodig.

Welke partijen mogen van u wel in een coalitie zitten?
D66 en GroenLinks eindigen hier beiden met 57 stemmen. De PvdA blijft niet veel achter met 52 stemmen, en ook de VVD, met 42 stemmen mag zich – opvallend, na de 4e plek in de “slechtste partij”-verkiezing – verheugen op uw goedkeuring. De partij eindigt boven de SP, die als vijfde in een coalitie mag plaatsnemen.

Welke partijen mogen van u niet een coalitie zitten?
De PVV en de SGP delen de twijfelachtige eer deze poll te winnen, op de voet gevolgd door Trots op Nederland. Het CDA volgt op respectabele achterstand.

Tegen welke premiers heeft u geen bezwaar?
Wederom winnen hier de usual suspects. Halsema mag van u premier worden, op de voet gevolgd door Pechtold en Cohen. Ook hier eindigt de VVD voor de SP. U ziet Rutte meer zitten dan Roemer.

Tegen welke premiers heeft u wel bezwaar?
Verdonk en Wilders delen in deze poll de eer, op de hielen gezeten door Van der Staaij van de SGP. Balkenende eindigt op de vierde plek. Ook hier kon hij geen potten breken.

Voor welk democratisch systeem kiest u?
Een vreemde eend in de bijt, maar u koos er – nipt – voor om ons huidige systeem te vervangen door de Borda Majority Count. Dat houdt in dat u per partij wilt aangeven hoe goed of slecht u die vindt. Geheel onverwacht vindt niemand loting een goed idee.

  1. 1

    Dat van die loting is niet geheel onverwacht, lijkt mij.
    Ik meen me te herinneren dat er hier ook weinig lezers voor juryrechtsspraak zijn.
    Ikzelf zie wel wat in loting, maar stemde voor de Borda Majority Count, omdat het idee van loting niet nader is uitgewerkt. Dan valt er ook weinig over te zeggen.

  2. 2

    Slechtste partij voor Nerdrland PVV? Toch is PVV derde geworden. Dat geeft iets te denken over de stemmers van GC. :)