Uitslag stemming Bea-shirts!

Koningin BheabolWij vroegen jullie om opdrukken voor shirts te bedenken waarmee je onze geliefde koningin zo (on)subtiel mogelijk (net) NIET beledigt. Twintig ontwerpen kregen we binnen, en vroegen jullie erop te stemmen. Ook dat deden jullie, waardoor we nu een heuze uitslag hebben! De onderstaande winnaars zullen we, zoals beloofd, gaan uitwerken.

Op de eerste plaats is onze eigenste Johan geëindigd met 15 punten. Aangezien hij onderdeel is van de redactie gaat de prijs mooi aan zijn neus voorbij. Ook is zijn ontwerp het moeilijkst te realiseren, dus bij deze aan hem de opdracht om zijn eigen inzending uit te werken. :-)


Op twee staat Manolo (13 punten), die dus de gelukkige winnaar is van zijn eigen ontwerp! Hoe subtiel de belediging is – gezien de bestandsnaam – moet de AIVD maar bepalen.

Op de gedeeld derde plaats zijn Pattex en Spuyt (yay!) met beiden 5 punten geëindigd.

De bovenstaande vier T-shirts worden het dus. Voor de volledigheid hieronder nog even de complete uitslag.

Pos.	Nr.	Punten.
1.	18	15
2.	15	13
3.	1	5
3.	20	5
5.	2	4
5.	11	4
7.	14	3
7.	17	3
7.	19	3
10.	10	2
11.	5	1
11.	6	1
11.	7	1
11.	9	1
11.	12	1
11.	16	1

De top drie vier is vanaf nu ook per voorinschrijving te verkrijgen! De kosten inclusief verzending bedragen 17,50 (Ja, inflatie!) waarvan 7,50 naar Downside Up gaat. Vermeld welke shirts je wilt, in welke maat en we nemen contact met je op!

 1. 1

  Dank u, dank u! Ik wil graag GeenCommentaar bedanken voor het mogelijk maken van deze wedstrijd, en natuurlijk mijn ouders, vriendin, de here Jezus, ennnnnnnnnnnnn

  *deur wordt ingetrapt en gelukkige winnaar wordt weggesleurd door de AIVD*

 2. 5

  Mocht er werkelijk iemand zijn die zo weinig smaak heeft om nummer 20 te bestellen, dan wil ik het ‘ontwerp’ met alle plezier als eps of pdf aanleveren.

  Overigens had ik als kleur voor het shirt in gedachten ‘belastingeel’ (Pantone 102), met opdruk in ‘belastingblauw’ (Pantone 280). Eventueel andersom, maar wie wil er nou in een belastingenvelop rondlopen. Voor de belettering valt de keuze natuurlijk op de ‘belastingfonts’ Imago en/of ITC Garamond.

  Voor de bovenarmen wilde ik eigenlijk de eurotekens nog vervangen door iets kleinere en subtielere merkjes ‘B?A’.

  Kom op mensen bestel, voor het goede doel dan maar moet je denken!

 3. 6

  Nog éénmaal wil ik mekkeren over de shirtjeswedstrijd. Wat ik niet helemaal begrijp is dat dit onder de categorie ‘politiek incorrect’ is geplaatst. Het geldt heden ten dage juist als zeer politiek correct om te beledigen, en af te geven op de boven ons gestelden. Daarentegen geldt het als zeer politiek incorrect en provocerend om mensen in de gevangenis te gooien voor ‘majesteitsschennis’, een mooi ouderwets woord, dat op zichzelf alleen al politiek incorrect is. Wat ik wil zeggen is: het zou juister zijn om de Bea-shirts onder de categorie ‘politiek correct’ onder te brengen.

 4. 7

  En nou afwachten wat die T-shirts op de eerstvolgende koninginnedag-vrijmarkt opbrengen.
  Mijn advocaat heeft me aangeraden voorlopig geen T-shirts met voor tekswt dan ook aan te schaffen of te dragen. Je zult dus op mijn dood moeten wachten voor mijn erfenis (de gigantische schadevergoeding die mijn advocaat denkt te kunnen regelen)naar een goed doel kan gaan.

 5. 13

  @GC Redactie,
  Ik wil nog mijn shirt nog wel even wat opleuken, misschien een ander fontje, logootje op de mouw oid, mijn inzending was een kladje van halve minuut.

  Verkoopt wellicht beter voor het goede doel :) Ik mail het morgen eind van de dag, goed?

 6. 15

  @manolo, als je het dan toch voor het goede doel doet, zou je het dan wellicht ook met mijn shirt willen doen? ;)

  Al was het alleen maar een mooi geschreven tekst onder het plaatje… (zoals bij je eigen shirt).

 7. 17

  Vraagje, moeten de shirts zwart-wit, of mag kleur ook? Zo ja, alleen gekleurde tekst bv of ook gradients in plaatjes? Zegt u het maar :)