UFO’s bestaan niet, of toch wel

tekening ufoIn het Verenigd Koninkrijk zijn de documenten van de regering over het onderzoek naar UFO’s vrijgegeven op basis van de Freedom of Information act.
Een eerste lezing van de documenten geeft de indruk dat er geen reden is om aan te nemen dat de waarnemingen veroorzaakt zijn door iets buitenaards. Natuurlijke fenomenen, meteoren en gewone vliegtuigen zijn meestal de oorzaak.
Het rapport beveelde in 2000 aan om verder onderzoek te stoppen. Daaruit kan je concluderen dat ze er niet vanuit gaan ooit nog een echte UFO te vinden.
Maar toch geeft het rapport reden tot twijfelen. Naast het veelvuldig gebruik van kreten als “almost certain” staat er een zeer intrigerend zinnetje in de samenvatting:
Attempts by other nations to intercept the unexplained objects, which can clearly change position faster than an aircraft, have reportedly already caused fatalities.

Leg mij nou maar eens uit welk “natuurlijk fenomeen” snelle, ontwijkende bewegingen maakt als het benaderd wordt?
En waarom adviseert het rapport:
No attempt should be made to outmanouvre an UAP during interception“?

[Via MetaFilter]

 1. 1

  We zijn natuurklijk benieuwd naar de rapporten van andere landen die de komende jaren vrij gegeven gaan worden.
  Wat veel interessanter is, zijn de rapporten die wellicht gemaakt worden elders in het heelal over langsvliegende satellieten, marslanders en venuswatchers. Als er al elders in de ruimte leven is, hoe kijkt men daar dan aan tegen FOFME’s aan (Flying Objects From Mother Earth)?
  Voorlopig pleit ik ervoor minder geld in dit soort onderzoen te steken en meer geld in zaken die opgelost moeten worden om een langer leven op aarde mogelijk te maken. En er mag ook wat geld naar serieus onderzoek naar hoe de mens waarneemt, want die waarnemingen van ons………

 2. 3

  Ik heb wel eens een UFO gezien. Ik zat in een vliegtuig en keek uit het raam, en zag een perfecte bolvorm, wit van kleur, bij ons vandaan schieten, ongeveer anderhalf keer zo snel als ons vliegtuig. Niemand anders aan boord leek iets gemerkt te hebben.
  Natuurlijk fenomeen? Rare wolk? Dat militaire diensten buitenaardse vliegtuigen geheim zouden houden kan ik me nog wel voorstellen, maar zouden de tienduizenden burgerpiloten van deze wereld ook in een samenzwering zitten? Je maakt me in elk geval niet wijs dat er mysterieuze voorwerpen zijn die zich nièt laten fotograferen, niet laten zien aan piloten, maar uitsluitend aan militaire vliegtuigen.
  Ik hoop, wens, wil dolgraag dat er buitenaardse intelligentie bestaat. Statistisch gezien lijkt de kans niet eens zo onredelijk. Maar hier op Aarde, in het geniep? No fucking way.

 3. 9

  ”Attempts by other nations to intercept the unexplained objects, which can clearly change position faster than an aircraft, have reportedly already caused fatalities.”

  Vertaling: ga niet als een idioot achter een of andere plasmabol aanvliegen, zeker niet als het ding laag bij de grond hangt.

  ”No attempt should be made to outmanouvre an UAP during interception”

  Vertaling: zie je plotseling een of ander raar atmosferisch fenomeen voor je: niet schrikken en rare stuurbewegingen maken, maar er gewoon recht doorheen jakkeren.

 4. 10

  Ja, ik zag laatst ets wat ik niet kon verklaren (wat heel veel is) en het zag er uit als een wit stipje. Omdat ik rare witte stipjes niet kan verklaren roep ik nu maar dat er buitenaards leven bestaat. Logica heerst weet je.

 5. 11

  UFO’s bestaan. Punt. De term staat gewoon voor ongeïdentificeerde vliegende objecten. En dat zijn er dagelijks heel wat.

  UFO’s van buitenaardse oorsprong bestaan volgens mij niet. Het nut van rond onze planeet vliegen ontgaat me een beetje. Tenzij je Zaphod Beeblebrox heet natuurlijk. (als ik het goed spel)

 6. 14

  Dat er buitenaards leven bestaat, ben ik van overtuigd. Heb zelf – met een getuige – een aantal jaren geleden een driehoekig object ’s nachts minutenlang in de lucht zien hangen. Op het moment dat ik foto’s wilde maken, verplaatste het zich met gigantische snelheid van de ene naar de andere ‘hangplek’. Op het moment dat ik de driehoek eindelijk weer in beeld had, hing het ineens een paar kilometer verder. Enfin, al onze bevindingen hebben we uitgebreid verteld aan een natuurkundige en een astronoom. Beiden konden geen afdoende verklaring geven.

 7. 15

  Wel weer toevallig dat – in deze wereld van telefoons met camera – er dan nog steeds nooit een duidelijke foto is genomen.

  @Dolbee: Irritant, he, dat ze dat al-tijd doen als je een foto wiltnemen…

 8. 16

  Ik ben pas overtuigd op het moment dat ik met eigen ogen een spaceship aanschouw. Op armlengte afstand en zonder paddo’s te hebben geslikt.

  Het hele ‘aliengebeuren’ staat in mijn ogen synoniem voor religie. Mensen hopen zo graag dat er meer is in en na dit leven. Dat wij zo belangrijk zijn dat Jabba dagelijks langs komt wippen in zijn intergalactische turboschotel 2000. Desondanks hou ik van wel van The X-files hoor.

 9. 19

  @Spuyt12 (15): Vergelijk het met een antieke platencamera waarmee je een hitsige vlo moet fotograferen. Erg lastig.

  Overigens speelde dit voorval een jaar of acht geleden toen er nog geen mobieltjes met camera bestonden.

  Oh ja, vroeger was de aarde plat.

 10. 20

  In “ons” universum `zijn uiteraard vele levensvormen aanwezig die “ons”, indien technologisch verder op weg, aanschouwen al hun voorouders/prehistorie/andere route en dehalve onzichtbaar zijn.
  De primaire reactie van verder op pad lijkt me, afstand nemen.

 11. 21

  @Spuyt11:
  > UFO’s van buitenaardse oorsprong bestaan volgens mij niet.
  > Het nut van rond onze planeet vliegen ontgaat me een beetje.
  > Tenzij je Zaphod Beeblebrox heet natuurlijk. (als ik het goed
  > spel)

  Stel je voor dat je in een ufo door het heelal cruist. De godganse dag niks anders dan zwarte leegte en in de verte wat sterren .. als je dan toevallig langs een planeet komt ga je er toch even kijken? Zou ik wel doen iig!

 12. 22

  @UFO bestaan echt en marsmannetjes ook.

  Het punt is echter dat ze zijn langsgeweest zijn in het krijt en perm. Ze stapten uit hun pathfinders en wilden een eerste verkenning ondernemen. Van die hordes bronthosaurussen schrokken zij zo dat ze zich hier voorlopig niet meer laten zien.

 13. 24

  De Drake vergelijking leidt tot de conclusie dat leven buiten ons systeem vrijwel onvermijdelijk is en zitten we dus met de vraag, zijn ze intelligent genoeg om hier te kunnen komen en dom genoeg om dat ook te doen? Het antwoord is: ja, aliens zijn onder ons, er is bewijs genoeg. Kijk maar naar de winnaars van het songfestival. “Nee we doen onze maskers nooit af in het openbaar”, yeah right! Neem Balkenende, lijkt rechtstreek uit de eind jaren vijftig geplukt en loopt met zijn kapsel dus z’n 45 jaar achter. 45 jaar is precies de tijd die tv-signalen er overdoen om bij het sterrensysteem Capella (sterrenbeeld Auriga) te komen. Geboren in Kapelle, Zuid-Holland, Yeah right! Toen hij zijn PeterJanpak liet maken net voordat hij vertrok en de laatste beeldsignalen van aarde er bij pakte om te kijken hoe hij niet te veel zou opvallen kwam hij door het 45 jaar tijdsverschil er zo uit te zien. En dan nog maar te zwijgen over Rita Verdonk, als dat geen Vogon is dan eet ik me schoen op en dan heb ik niet eens over de uiterlijke gelijkenis. De rigide en bureaucratische toepassing van regels is zeker een indicatie maar vooral de uitspraken: “Ik regel wat ik denkt en ik doe wat ik regel” etc. zijn overtuigend bewijs van Vogon poëzie. Dus don’t panic en vergeet je handdoek niet.