U vraagt, The Fact Club draait

Foto: copyright ok. Gecheckt 17-03-2022

OPROEP - Sinds november 2012 verschijnen op Sargasso de items ‘Feit of Fabel’ van The Fact Club. In totaal zijn er nu 37 uitspraken gecontroleerd, goed voor 579 reacties, gemiddeld 15.6 reacties per item dus. De meeste ‘Feit of Fabels’ hebben tot interessante discussies geleid en niet zelden werden de items in de reacties verrijkt met relevante informatie.

The Fact Club wil daarom de bezoekers van Sargasso nog meer betrekken bij ‘Feit of Fabel’. Dagelijks volgen we Tweede Kamerdebatten, bekijken we talkshows en lezen we interviews op zoek naar een interessante uitspraak.

Hierbij gelden de volgende criteria:

–        Uitspraak is gedaan door politicus of relevant bestuurder (bijvoorbeeld vakbondsbestuurder)

–        Uitspraak is gedaan over politiek-maatschappelijk relevant onderwerp

–        Uitspraak moet te controleren zijn aan de hand van harde data

–        Uitspraak roept gevoel op: “Is dat nu wel zo?” Doel van ‘Feit of Fabel’ is niet politici pesten, maar lezers/luisteraars te helpen.

–        Idealiter is er een audio-fragment van de uitspraak.

Graag betrekken we de bezoekers van Sargasso bij onze zoektocht, niet om werk te besparen, maar omdat we denken dat de bijdrage van bezoekers van Sargasso een betere selectie aan uitspraken oplevert en we hierdoor relevantere factchecks kunnen maken.

Ben je een interessante uitspraak tegengekomen die aan de bovenstaande criteria voldoet, reageer dan op deze post (niet vergeten de bron van de uitspraak te vermelden) of stuur een mail naar [email protected].

0

Reacties (1)

#1 McLovin

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3460875/2013/06/18/Waarom-denken-we-nog-steeds-dat-vroeger-niemand-oud-werd.dhtml

Las net deze….is inderdaad dat je vaak leest dat “men” vroeger gemiddeld niet ouder werd dan 30…etc….en nu nuanceert deze meneer die uitspraak met mijn inziens best valide argumenten. Nu geloof ik graag dat we steeds ouder worden maar is het verschil met vroeger inderdaad nu echt zo groot dat veel maatregelen/hervormingen/verklaringen aan dit gegeven opgehangen kunnen worden ?