1. 1

  Maak u geen illusies meer, het is gebeurd met de vrijheid.

  En blijkbaar vordert de VS alles bij Visa, MasterCard en Paypal, over wie gedoneerd heeft aan WikiLeaks (guardian). Dat is echt scary.

  The lamb lies down on Broadway.

 2. 2

  Treurige toestand, maar het verbaast mij allemaal niet meer. Nog meer reden om “Liberaal van het jaar” Bits of Freedom te steunen.

  Goed dat Kroes al in december waarschuwde voor de risico’s van cloud-data en opriep tot het maken van afspraken. Die is al met al beter in haar portefeuille ingevoerd (resp. heeft goede adviseurs) dan ik op voorhand had verwacht. Waar de politiek vaak alleen reageert als het kwaad al is geschied, signaleert zij vooraf al het dreigende probleem. Dat mag ook wel eens gezegd. Helaas heeft de bevestiging van haar gelijk niet zolang op zich laten wachten.

 3. 5

  @1: scary? is toch gewoon de nieuwe openheid die leaks zo nastreeft? of ben je daar eigenlijk toch tegen? what goes around comes around.

 4. 6

  In die subpoena wordt volgens mij om alles gevraagd behalve de berichten zelf. Blijkbaar willen ze vooral een netwerk in kaart brengen.

  Ook is het niet zo dat er accounts gevorderd (=afgenomen) worden: de eigenaars mogen ze houden en blijven gebruiken. Er worden accountgegevens opgevraagd.

  Niet dat ik de boel wil bagatelliseren, maar laten we het wel over de feiten hebben.

 5. 7

  @hanedop
  Ik neem aan dat hier een ironieteken ontbreekt.

  Als het niet zo is, zeg het dan even want als het verschil tussen openheid van overheid (gewenst) en openheid van individuele handelingen (ongewenst) jou niet duidelijk is dan hebben we daar waarschijnlijk ook meteen de oorzaak van alle problemen in een notendop.

 6. 8

  @7: hah, qwerty, natuurlijk begrijp ik dat verschil. je indeling van openheid is echter het probleem: overheid gewenst, individu ongewenst is te plat en zwartwit. het debat zal juist daar over moeten gaan. van een individu moet je genoeg weten om terrorisme of gekte te kunnen voorkomen en om kinderporno aan te pakken, maar tegelijkertijd moet je privacy beschermen. lastig. andersom moet ‘de overheid’ (allerlei overheden) ook een zeker vertrouwen kunnen genieten van burgers. eenzijdige en ongecontroleerde openheid zoals wikileaks die nu biedt lost geen problemen op, verbetert de democratie niet en de wereld al helemaal niet. Daar verschillen we wellicht van mening. Ik heb vertrouwen in de democratie (met forse controle door gekozen gremia, journalisten etc..) jij wilt alles zelf nalezen (voor zover je dat kunt lezen, ergo alleen hetgeen de amerikanen betreft, of heb je je chinees recent opgepoetst???).

 7. 9

  Ochtsjah ik vind het eerder een beetje schattig:P Wat denken ze nou te vinden bij twitter dat niet open en bloot op de Interwebs te vinden is. Afgezien van hoe zijn achternaam dan wel geschreven moeten worden waarschijnlijk niets:P

  Conclusie die hier wel uit getrokken kan worden is dat Twitter gewoon goed bezig is en de rechten van haar gebruikers bijzonder serieus neemt.

  En waar is de link naar de bron? Hier! #linknaardebronfatsoen

  http://rop.gonggri.jp/ ?

 8. 10

  Blijkbaar willen ze vooral een netwerk in kaart brengen.

  Als je om creditcardgegevens vraagt dan vermoed ik dat –naast onderzoeken wie d’r allemaal wat heeft overmaakt naar wie — ze die rekeningen willen blokkeren.

 9. 12

  @gronk Twitter heeft geen creditcardgegevens van gebruikers. Die hele subpoena lijkt mij een copy-paste van een vordering aan een internetprovider. Prutswerk.