Tweespalt | Wilders in Groningen

RTL Nieuws, 9 februari 2015 Sikkom, 10 februari 2015
“Ik begrijp niet dat het kabinet Groningen zo in de steek laat, dat minister Kamp Groningen eigenlijk kapot maakt”, zegt de PVV-voorman tegen RTV Noord. […]

Wilders ging in Oudeschip met bewoners in gesprek over de schade aan hun woningen als gevolg van de gaswinning. “Als we miljarden aan naheffing kunnen betalen aan Brussel, dan kan het niet zo zijn dat het kabinet zegt dat er geen geld is voor Groningen”, meent Wilders.

Maandag 9 februari kwam Wilders op bezoek in Groningen. Niet bij bewoners, zoals hij propageert en zoals veel media netjes overnemen. Maar op theevisite bij zijn nummer 7 op de lijst van de Groningse tak van de PVV, Isabel Koopman.

Isabel en haar moeder ontvingen naast Wilders, ook een colonne aan beveiligingspersoneel, PVV-kamerlid Reinette Klever, en PVV-leden uit de omgeving. Laatstgenoemden waren uitgenodigd als verontrustte bewoners. De inwoners van het dorp waar dit alles plaats vond, Oudeschip, wisten overigens van niks, tot RTVNoord het afgelopen vrijdag op hun website vermeldde.

‘PVV-leden uit de omgeving’ zijn formeel gesproken natuurlijk wel als ‘bewoners’ (van Groningen) te kwalificeren, maar of hier nu sprake is van accurate verslaggeving?

 1. 1

  Bericht 1 en het oorspronkelijke bericht van RTV Noord op hun site lijken klakkeloos van een persbericht overgenomen. Sikkom zit er ook naast. De PVV heeft immers heen leden.

 2. 4

  Een dergelijk item zou ik nu in een actualiteitenrubriek brengen.
  In de trant van kijkt hoe u wordt belazerd/genaaid.
  Net zo als dat geldt voor de zorg-spotjes van de overheid.
  Helaas de propaganda wordt klakkeloos overgenomen/geaccepteerd.

 3. 5

  Media momentjes genereren, meer heeft Wilders in Groningen niet gedaan.

  Verder wat Emile zegt. Copypastende kutjournalisten zouden overigens verbannen moeten worden naar een oord waar ze 24/7 naar het geratel van ouderwetse typemachines moeten luisteren.