Tweespalt | Volkskrant ziet ze vliegen

Oud-legerofficieren: aliens saboteerden kernraketten The Malmstrom AFB Missile/UFO Incident, March 1967
Ook de oud-officieren zelf hebben onverklaarbare dingen gezien. Kapitein Robert Salas deed tijdens de persconferentie verslag van een incident op Malmstrom Air Force Base in Montana in 1967. Een object zweefde boven het complex, waarna tien raketten om onverklaarbare reden zouden zijn stilgelegd. 3. Figel stated, “I have read both of their books. There are many inaccurate statements and events in the books. I have told them both that.”
4. He also stated that Salas was “never involved in any of them (the flights) at all.”

 
Volkskrant laat zich graag wat verhaaltjes aansmeren. Verhaaltjes die vooral bedoeld zijn voor het verkopen van boeken. En de eerste de beste journalistiekstudent had met wat online zoekwerk het hele artikel van de Volkskrant onderuit kunnen halen.
Lees ook de eerste reactie bij het tweede artikel voor een glimlach.

 1. 1

  Dat berichtje staat op de varia-pagina van (alleen) de website van de krant, zie ik. In de rubriek ‘opmerkelijk’ die wel meer vrolijk randnieuws cq onzinberichten bevat. Groot schandaal hoor! Maar misschien ook een beetje flauw om te suggereren alsof de (papieren) krant zich dus altijd onzin laat aansmeren? Zo ken ik hem namelijk niet.

 2. 2

  @vandriel: Ik heb de krant zelf ook. En als je zo’n artikel plaatst (ook al is het onder “opmerkelijk”) zonder enige kritische kanttekening, help je mee disinformatie te verspreiden.

 3. 3

  Het bericht gaat niet over aliens, maar over overklaarbare waarnemingen en objecten. De kans dat er buitenaards leven bestaat is vele malen aannemelijker dan het bestaan van de sprookjesfiguren waarin het overgrote deel van deze planeet geloofd.

 4. 6

  Door een kritische kanttekening bij zo’n artikel te plaatsen suggereer je dat er serieuze uitwisseling van standpunten gaande is. Goed dat de Volkskrant hiervan heeft afgezien.

 5. 8

  @5
  Ja, maar dat is geen waarnemning waar het hier over gaat :)
  95% is te verklaren, het gaat om de overige 5%.

  Michio Kaku kan er zo mooi over vertellen.

 6. 9

  @8 Wat niet te verklaren is valt geen conclusie aan te verbinden, niet voor of tegen. Verder lijkt het me mathematisch erg onwaarschijnlijk dat ‘wij’ de enige zijn maar ik sluit niet uit dat de natuurwetten die ons hinderen in de exploratie van het universum moeilijk te omzeilen zijn waardoor de kans dat we elkaar ontmoeten bijzonder klein zou zijn. Michio Kaku is een stringtheoreticus en die kunnen per definitie alleen maar mooi vertellen maar niks bewijzen.