NIEUWS - Het nieuws volgen is koppen snellen. Daarmee doen we ernstig te kort aan wat tussen de regels staat.

Dinsdag 31 mei: In Den Haag wordt een vraaggesprek tussen Martin Bosma (PVV) en de Zuid-Afrikaanse zanger/acteur Steve Hofmeyr afgelast door restaurant-café Dudok, toen Dudok er op werd gewezen dat Hofnmeyr niet helemaal pluis is. Tussen de regels ziet Martin Bosma ineens het licht:

De stad waar haatpredikers welkom zijn, maar een zanger wordt geweerd

Bosma geeft dus toe dat het raar is dat Wilders in Den Haag van alles mag roepen…..

Woensdag 1 juni: het kabinet dacht slim te zijn door medewerkers van de Belastingdienst met een leuke som geld tot vrijwillig ontslag te motiveren.

Nou, dat willen die medewerkers wel. Missie meer dan geslaagd. Tussen de regels zien we de paniek bij staatssecretaris Wiebes:

Ook kan de werkdruk oplopen voor de achterblijvers

Tja, elk succes heeft een keerzijde. Als het zo doorgaat gaat, valt de operatie veel duurder uit en hebben we straks een Belastingdienst, bestaande uit een portier en een over het hoofd geziene flexwerker. Dat krijg je er van als je van Nederland een ontslagparadijs wil maken.

Vandaag: Diederik Samsom nodigt Aboutaleb uit zich vooral kandidaat te stellen voor het PvdA-lijsttrekkerschap. Samsom heeft wel zin in die strijd. Tussen de regels: de PvdA is vandaag in ledenraad bijeen en verwacht wordt dat Samsom de opdracht krijgt er voor te zorgen dat het kinderpardon wat ruimer wordt toegepast. Samsom reageert:

Als dat zo is, gaan we nog meer ons best doen. Dat moeten we proberen

Er volgt een verklaring waarbij je op je klompen aanvoelt dat “meer ons best doen” een uiterst minimaal “dat moeten we proberen” zal worden. Ineens is de strijdlust pleite, ineens is de zin in een verkiezingstrijd verdwenen. Samsom is dus niet van plan de zoveelste kans te incasseren, dit kabinet te laten ploffen.

Reacties zijn uitgeschakeld