1. 1

  Ik vroeg me al weken af of dit een grap was. Of een actie van een milieuorganisatie. Maar nee dus. Dit lijkt serieus.

  Het lijkt me dan gewoon slecht advertentiebeleid van Toptuinmeubel: hier zitten hun klanten niet.

 2. 4

  Hoe wij onze prijzen laag houden?

  Daar doen we niet geheimzinnig over. Vandaag de dag is het, ook bij veel meubelbedrijven, de tendens om mee te gaan in de hype van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Sommige bedrijven importeren daarom niet langer hout of meubelen uit landen als Indonesië, waar illegale kap plaatsvindt, of werken niet meer met bepaalde houtsoorten.

  In feite willen zij alleen maar meer geld verdienen met een zogenaamd ‘groen’ imago. Aan dergelijke milieusprookjes doen wij niet mee.

  Toptuinmeubel.nl opereert uiteraard volledig binnen de grenzen van de wet, maar wél zonder onnodig tijd en geld te steken in bureaucratische rompslomp!

 3. 5

  Aha het is opgepikt.

  Verfrissend fout inderdaad. Het wringt, het kan ook niet, maar ik heb inmiddels zo genoeg van de gezonde+groene advertenties.

 4. 11

  Eén ding weet ik wel, de dingen die ze beschrijven zijn daadwerkelijk binnen de wet. Van kinderarbeid tot illegaal gekapt hout importeren, mag allemaal.

 5. 12

  @11: En da’s dus precies het idee hier achter. De werkelijkheid uitvergroten, om te laten zien hoe bizar die werkelijkheid is.

  Ben echt verbaasd dat mensen denken dat dit serieus is, ik schrijf al eerder: ironie blijkt toch een van de moeilijkst te begrijpen stijlmiddelen.

 6. 14

  Hoe-dan-ook, tropisch (hard)hout voor tuinmeubilair en afrastering, voor die 10 dagen per jaar dat er gebruik van gemaakt wordt? Verbieden die handel. En FSC is voor merendeel één grote hoax (in een ander land laten zagen en FSC sticker erop e.d.). “Het waren vast kaboutertjes”…

  http://www.wereldomroep.nl/actua/duurzaam/fout-hout-controle

  Maar sla je dán een pleefiguur als groen/ links weblog, ook al kan je er direct niets aan doen. *Zei hij, kijkend naar zijn kozijnen, deurposten en plinten allemaal van teak, meranti en merbau* Alsof op een site van Anonieme Alcoholisten een reclame van een koeldruipende bierfles…Volgend jaar bij de onderhandelingen maar een extra zinnetje toevoegen: “Tenzij reclame conflicteert met gedachtegoed e/o doelstellingen van Stichting Sargasso o.i.d.”

  Anders kan dit ontzettend au gaan doen.

 7. 16

  Verrast, verbaasd, verontwaardigd over TopTuinmeubel.nl?

  Het is inderdaad een nep-webshop van Milieudefensie.

  Met deze webwinkel willen we laten zien dat bedrijven zoals Toptuinmeubel.nl onder de huidige wet- en regelgeving nog ‘fout’ hout kunnen verhandelen, zoals illegaal gekapt hout of hout uit landen als Birma, waarvoor eigenlijk een handelsboycot geldt.

  Er zijn in Nederland en in heel Europa nog steeds veel ‘echte’ bedrijven die dit doen, en zij dragen daarmee bij aan de wereldwijde ontbossing van 13 miljoen hectare per jaar.

  Milieudefensie hoopt de Europese landbouwministers in juni van dit jaar afspraken zullen maken over strengere wetgeving om de handel in illegaal gekapt hout tegen te gaan. Meer discussie over dergelijke praktijken kan de ministers over de streep trekken.

  Meer info op Milieudefensie.nl