Toekomstagenda Milieu

APK voor brommers komt keihard aan...Trouwe lezers van Sargasso hebben vaak een voorsprong. Gisteren publiceerden wij al een uitgelekte samenvatting van de Toekomstagenda Milieu. Dit interdepartementale document dat de richting van ons toekomstig milieubeleid uitstippelt is gefileerd door diverse deskundigen in de redactie. Het vangt aan met grote woorden maar verzandt al snel in het herhalen van reeds gemaakte afspraken. Iedere vorm van lef of daadkrachtig optreden ontbreekt. De geest van Fortuyn spookt nog steeds rond in de gangen van de ministeries: niks in deze Toekomstagenda mocht de burger voor het hoofd stoten en de focus ligt vooral op kleinzielige probleempjes als hondenpoep en zwerfafval. De klapper van dit document, waar maanden van overleg aan vooraf gingen, is de APK keuring voor brommers. Maar als het om grotere problemen gaat steekt de overheid haar kop in het zand. Terwijl tientallen wetenschappelijke rapporten al aantonen dat de biodiversiteit de laatste decennia achteruit holt concludeert de Toekomstagenda dat we nog in de “probleemerkenningsfase” zitten. Amsterdammers hebben hiervoor een woord: gotspe. De Toekomstagenda staat inmiddels officieël online: hier, maar u kunt ook nog onze samenvatting lezen. Inmiddels gaan de traditionele media ook aan de slag met het verhaal. De reactie van Natuur en Milieu is al binnen: Stichting Natuur en Milieu is zwaar teleurgesteld over de vandaag gepresenteerde Toekomstagenda Milieu. (snm.nl)

 1. 2

  Mooi links, vanavond laat ga ik er voor zitten. Maarruh @Redaktie, als je gotspe gebruikt moet je Mokum zeggen goochemerds ;-) ( ik mis amsterdam) en zelf ga ik meestal op scherp als ik in de “geest van Fortuyn” ergens lees, hoe goed bedoeld ook. De geest waart dus niet alleen in de gangen van de ministeries en ergens toont me dat we nog wel zo’n golf kunnen verwachten..nare zaak.

  Milieu Moet weer in maar dan bare foot en zonder sokken.

 2. 3

  Maar het wordt een mooie zomer: Nach 10:29 Minuten Brennzeit explodierte der Kopf des Böögg am Zürcher Sechseläuten.

  [URL=http://img127.imageshack.us/my.php?image=photo52214lx.jpg][IMG]http://img127.imageshack.us/img127/130/photo52214lx.th.jpg[/IMG]

 3. 4

  Larie, uit zeer betrouwbare bron kan u zeggen dat de makers van dit document Fortuyn zelf in de mond namen. “Na Fortuyn moeten we niet weer de fout maken…” undsoweiter… zeker geen paranoia geitenwollensokken kapsones.

 4. 5

  @Carlos: Ik ben geloof ik niet zo sterk in grapjes maken op een forum. In real life wel hoor, moet vaak om mijn eigen kortzichtigheid lachen.

  [IMG]http://img162.imageshack.us/img162/1525/emailsig343yy.jpg[/IMG]

 5. 6

  De APK keuring voor Brommerts…
  Daar zit ik dan met m’n 3 oldtimers…

  Wat is de volgende stap? Wegenbelasting voor den Brommert?

  Heb wel eindelijk een No-Claim verzekering, heeft even geduurd’.