1. 1

  Dit is niet alleen hardnekkiger dan 9/11 complot theorieen, het is ook veel waarschijnlijker. En wel vanwege de grondreden: Een mogelijke fraude heeft direct opgeleverd waar men naar verlangde. Een verkiezingszege.

 2. 2

  —- Redactie: uit spamfilter gehaald. (Gaat op ip-adres mescaline, helaas, dagje rust) —-

  Dit filmpje is wel dynamiet. Ik heb toch nog wel een complottheorietje: de Democraten zijn omgekocht om niet te hard te protesteren tegen de verkiezingszege.

 3. 3

  Als het idd zo is, zou men heel veel geld en resources steken in een team om de verkiezingen te ‘fixen’ en lijkt het me onwaarschijnlijk dat er zomaar een lek is. Het zou wel de onwaarschijnlijkheid kunnen verklaren vd hele kleine verschillen in stemmen…

 4. 5

  @Bismarck : Die posts zullen door reli-radicale amerikanen verwijderd zijn, lijkt me.

  On topic : Amerika wordt(werd) het land van de onbegrensde mogelijkheden genoemd. Ik denk dat als, zoals in de USA het geval, groepen (bedrijven en lobbys) de staat op wazige wijze beïnvloeden, ook de neiging kan gaan ontstaan om stembusuitslagen naar het belang van die groepen in te richten en zo de eigen (machts)mogelijkheden buiten de grenzen van het toelaatbare uit te breiden.

  Power corrupts. Absolute power currupts absolutely…

 5. 11

  Ook in Nederland is dit mogelijk. Zolang de makers van de machines de broncode niet openbaar hoeven te maken onder het mom van ‘bedrijfsgeheim’ is er alles mogelijk.

 6. 12

  Imgikke, openbaar in de zin dat elke Jan Lul met Windows ME dit kan doorspitten of openbaar in de zin dat de code door een onafhankelijk samenraapsel van wijze mannen gecontrolleerd wordt?

 7. 14

  @lmgikke : je kunt ook redeneren dat als die code openbaar wordt, juist dan het risico van stembusfraude toe gaat nemen.

  Niet dat ik tegen openbaarheid ben….

 8. 16

  @12 en 14,

  Openbaar natuurlijk, voor iedereen. En je kunt fraude heel makkelijk voorkomen door de code te bakken in een ROM.

  Het is in elk geval dan veel doorgrondelijker en controleerbaarder dan nu. Een essentie van democratie als je het mij vraagt.