Educatief verantwoorde tsunami?s

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Stop rampen met een spelletjeHebt u ooit weleens van de VN-organisatie International Strategy for Disaster Reduction (ISDR) gehoord? Het bestaat, en ze hebben een aantal hele creatieve voorlichters weten te strikken. Om rampen te voorkomen, richten ze zich op kinderen. “Kinderen zijn de toekomstige burgermeesters, architecten, bouwvakkers, leraren en burgers. Als we hen op vroege leeftijd al leren hoe ze de risico’s op grote schade kunnen beperken, weten ze later hoe belangrijk het is om goede huizen, scholen en ziekenhuizen op veilige plekken te bouwen”, aldus Salvano Briceno, directeur van ISDR. Dat is op zich al een vernieuwende gedachte, de uitvoer is nog origineler.

Het creatieve brein van ISDR heeft een online spel ontwikkelt waarin kinderen leren hoe ze door middel van bouwen op de juiste plek met de juiste materialen een ramp in haar omvang kunnen beperken. Toen dit vanochtend aangekondigd werd door de woordvoerder van de Secretaris-Generaal, verwachtte ik er weinig van. Maar na een kijkje genomen te hebben, ben ik aangenaam verrast over hoe goed de uitvoering is. Meestal blijven dergelijke educatieve spelletjes steken bij een filterdun verhaaltje, maar dit spel gaat meer de richting van Simcity in.

Momenteel is het spel alleen op het internet te spelen, maar ISDR werkt aan een DVD-versie. Op die manier kunnen jongeren in gebieden zonder internet ook educatief verantwoorde tsunami’s weerstaan.

Reacties (2)

#1 Abhorsen

Ik heb me er vandaag al redelijk vaak mee vermaakt. leuke web game, of het je ook echt wat leert? uhmmm…

  • Volgende discussie
#2 Joost

Eén van de betere educatieve spelletjes. Wat je ervan leert? Welke materialen beter een tsunami doostaan bijvoorbeeld. Wat je voor een tegenmaatregelen kunt nemen.

Voorlichting is belangrijk!

  • Vorige discussie