Tichelaar mag gaan Drentenieren

Jacques Tichelaar

Ok, de irritatie komt deels van het feit dat ik de voordracht van Jacques Tichelaar als Commissaris van de Koniningin in Drenthe niet heb weten te voorspellen (ik had hem getipt als burgemeester van Groningen). Maar ook los daarvan vind ik het een tamelijk dubieuze keus.

We weten allemaal dat CdK niet de meest intensieve baan ter wereld is. Vandaar ook dat er zoveel grossieren in bijbaantjes. Maar wat voor belabberd signaal geef je af als politiek om een hartpatient wiens parlementaire carriere zichtbaar voorbij was nu naar Drenthe te sturen? Zo kom je nooit van het beeld af dat de grote partijen dat soort posten uitsluitend gebruiken om baantjes te regelen voor uitgerangeerde politici.

Bovendien is Tichelaar de verkeerde man voor die plaats. Goed, je kunt zeggen dat Drenthe de ene gezellige PvdA-dikkert omruilt voor de andere, maar daar is het wel mee gezegd. Maar wat Drenthe nodig heeft, zeker in deze crisistijden, is een bestuurder die geld uit Den Haag (of Brussel) weet los te peuteren. En daar was een CDA’er een stuk geschikter voor geweest.

 1. 4

  Het is onzin en uitermate DOM om Tichelaar ” bestuurlijk afval” te noemen. Getuigt van weinig zicht op de dagelijkse werkelijkheid! Nog dommer is het, te doen alsof iemand die ziek is geweest maar volledig genezen is, af te schilderen als “uitgerangeerd politicus”! Tichelaars voorganger, Relus ter Beek, was een bijzonder actieve en hard werkende man die op allerlei gebied deelnam aan de Drentse samenleving en daar veel voor heeft betekend. Redelijk dom is “Drenthenieren” een “leuke woordspeling” te noemen in dit verband. Het is een woord dat de laatste 25 jaar werd gebruikt om meest ouderen aan te duiden die de rust en de sfeer van Drenthe verkozen boven de stinkende en jagende randstad.

 2. 8

  Een reactie op http://www.Elsevier.nl tussen de vuilspuiterij. Hulde aan Tichelaar!:

  S. de Jong op woensdag 11 maart 2009 23:41

  Een mooie foto Elsevier. Die van Wilders en Tichelaar. Wat zij beiden gemeen hebben .Ze knokken oprecht voor waar ze voor staan. Tichelaar is nog een van de weinige echte socialisten in die Partij. Is een heel ander type dan zij die momenteel de koers van de PVDA denken te bepalen.
  Ik ben het de politieke ideen van de man niet eens. Ik waardeer wel zijn oprechtheid waarmee hij zich voor zijn zaak inzet.
  Die inzet heeft hij met Wilders gemeen. Vandaar dat ik die foto treffend vind.
  En Drenthe?? Een mooie provincie met veel vakantie mogelijkheden. Is goed voor zijn gezondheid.

 3. 9

  Hoezo heeft Drenthe geld nodig uit Den Haag of Brussel? Overigens lijkt me een PvdA-er daarvoor – als het nodig is, dat geld naar Drenthe) de juiste persoon, aangezien de minister van Financiën ook een PvdA-er is.

 4. 10

  @5: zie @1

  @6 : Ja, je hebt inderdaad een gevoelige snaar geraakt! In Drenthe noemen we platte, goedkope aantijgingen en veroordelingen zoals ik die lees op de website die je boven je reactie aanprijst: Goedkoop scoren of borrelpraat.
  Politici veroordelen omdat ze lichamelijk ziek zijn gewéést is volslagen belachelijk! Als je wil veroordelen en slachten begin dan met de geestelijk zieken als Wilders wiens geestesziekte ook nog eens zwaar besmettelijk en dus gevaarlijk is!

 5. 12

  Het gaat er om dat er godverdomme alweer een PvdA-er een baantje krijgt toegeschoven. En niet het minst betaalde. Wilders is terecht in de 2e Kamer zeer grof tegen de PvdA. Ben het lang niet in alle opzichten met hem eens, maar ik denk dat we Wilders 4 of 8 jaar nodig hebben om de puinhopen van de PvdA en de multiculturele samenleving op te ruimen.