Theo van Gogh was een varken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

TheoTheo van Gogh was een varken. Hij zelf zou de laatste zijn die dat zou ontkennen. Zijn uiterlijk was tekenend, zijn gedrag soms aanstootgevend, zijn intelligentie overdonderend, hij vrat van elk onderwerp, net als een varken. Ik respecteer zulke varkens. Dat hij vervolgens ritueel afgeslacht wordt door een moslimfundamentalistische rijmpiet is natuurlijk zondig. Omdat het Ramadan is (het was licht) en vooral omdat een varken een onrein dier is waar je je verre van moet houden, laat staan een rituele slachting op moet uitvoeren. Makke schapen slacht je, varkens niet.

Hij was een varken, maar wel ons varken. En daar blijf je vanaf.

Voor Hirshi Ali, aan wie een gedeelte van de brief die op van Gogh was gestoken is gericht, heb ik minder respect. Zij is, vind ik, inderdaad bezig met een nietsontziende kruistocht tegen de Islam, een ongeleid projectiel dat er van alles uitgooit (o.a. “het besnijden van mannen moet ook verboden worden”, “De Islam heeft zijn langste tijd gehad”). Veel van deze uitspraken zijn in hoge mate gebaseerd op het eigen, traumatische, verleden en niet op feiten.

Maar dit is Nederland, en daar mag je zulke dingen zeggen. Van haar blijf je dus ook af.

Ik hoop dat ze zo snel mogelijk weer uit haar schuilplaats kan komen en dat ze zonder gevaar door kan gaan met het geven van haar mening.

Reacties (1)

#1 Marloes

leuke site mark