1. 3

  Sterke boodschap vind ik dat, dat fatsoen een soort weerzin impliceert, een ‘je haren in een zijscheiding kammen terwijl ze de andere kant op willen’, en dat hij laat zien dat dat eigenlijk al een redelijk lage eis is…

 2. 4

  Als je in onze cultuur het woord ‘reclame’ vervangt door ‘propaganda’, dan worden ineens de contouren van een totalitair regime zichtbaar…

  Au!
  Touché.

  Theo Maassen is opnieuw geweldig.

 3. 5

  Dat stukje over de mogelijk verkeerde vertaling naar “En God zag dat het goed was” vond ik ook erg sterk: “Het is wel goed zo!” Zit die ook bij een van de filmpjes?

 4. 6

  “Nee sorry, ik moet nog een vredesverdrag figuurzagen!”

  Theo Maassen was, zoals altijd eigenlijk, wel weer geniaal bezig. Binnenkort nog even de DVD kopen. De hele show is ook op Google Video te kijken, zolang Buma Stemra het niet doorheeft.

 5. 7

  Gelukkig inderdaad op YT voor zolang het duurt eMphase. Had op tv niet gezien maar ga cd zeker kopen. Hij’s écht goed!

 6. 8

  Ik heb het trouwens gevonden op Video Google, op 15 min … “‘God keek naar de aarde ..en hij zag ..dat het goed was.’ Misschien staat er eigenlijk wel: ‘God keek naar de aarde en hij dacht: ..’t is wel goed zo!'”

  en

  “Kunt u mijn eigenbelang zo inpakken dat het een cadeautje lijkt?”

  Die gaat in het lijstje quotes.

 7. 9

  Prachtig geschreven en: hoe toepasselijk. Want ik kan u uit eigen ervaring mededelen dat ik mij sinds het overlijden van mijn man, Iwan van Beerenbroeck (ik heb mijn (achter)naam ooit wettelijk gewijzigd, vandaar), in een soort van ”self- stoomcursus” aan het bekwamen ben op het web. Om een lang verhaal kort te maken: noodgedwongen ons restaurant verkocht, vrije tijd te over. U moet wel weten dat ik weliswaar een adellijke achtergrond heb maar altijd gewoon ben gebleven. Dankzij Iwan, Goddank. Hij zou het me anders nooit vergeven. Maar er gaat nu een wereld voor mij open! Het is echter als 57- jarige alleenstaande best wel moeilijk je weg te vinden op het web. Zeker op een forum zoals de deze. Allerlei tekentjes zoals @ en # die ik (nog) niet begrijp. En dan die namen!: Mescaline, biepbiep, Oplawaai, mutsiemuts en Larie om er maar een paar te noemen. Begrijp dáár echt helemaal niets van. Is dat nou nodig allemaal? Ik weet nog niet goed of ik deze personen wel kan vertrouwen ja of nee. Ze lijken op het eerste gezicht ontsnapt uit een inrichting.

  Maar goed, voorlopig blijf ik e.e.a. volgen hier. Maar U zult t.z.t. zéker nog van mij horen als ik e.e.a. onder de knie heb. Ik kan overigens elke hulp uwerzijds gebruiken.

  Hoogachtend,

  Willemijn van Beerenbroeck

 8. 10

  Beste Willemijn (#9),
  @ (‘at’ in het engels, dus ‘aan’ in het nederlands) staat hier op Sargasso meestal voor wie het berichtje bedoelt is, met het hekje (#) word dan het nr. van de post in het onderwerp aangeduid in plaats van, of samen met, de naam van de auteur.
  Rare namen worden op internet al sinds jaar en dag gebezigd, zie ze maar als bijnaam. Of een persoon te vertrouwen is merk je meestal wel aan hun schrijfstijl en argumentatie.

  Groet,

  eMphase (ookwel Maarten geheten)

 9. 12

  @Mw. Drs G.W.J. van Nispen tot Beerenbroeck
  Ik BEN ontsnapt uit een inrichting. School heet dat tegenwoordig. Ben dus nu zoals dat heet volwassen en werk. Ook in een inrichting.

  Ben zeker NIET te vertrouwen. U kunt niemand vertrouwen. Zeker niet als 57- jarige alleenstaande (vrouw) op een forum als dit.

 10. 13

  @Willemijn: Uw reactie is zo wollig en alleraardigst onwetend dat ik er aan twijfel u te kunnen vertrouwen. Misschien bent u wel een grapjas.

  En dat is dan ook meteen les 1 van het Internet. Niemand hoeft te zijn zoals hij zich voorstelt. Iedereen is in beginsel gelijk, althans totdat men zich een beeld van uw ideeën heeft gevormd.

  Iemand die zich Kristian noemt kan in werkelijkheid Piet heten. Namen zeggen niets. Sterker nog, ik durf te beargumenteren dat mensen met een bijnaam vaak beter te identificeren zijn op het internet dan mensen die onder hun echte naam reageren.

  Mijn nickname bijvoorbeeld: Toen ik “begon” met reageren redeneerde ik dat ik een naam nodig had die een beetje relativeerde. De overtreffende trap van spuit 11 om maar iets te zeggen. Helaas bleek de naam ook gevoelig voor bespotting en word ik er niet altijd even serieus door genomen.

  Maar, net zoals het geval is met mijn naam in het echte leven zit ik nu vast aan deze naam. Misschien nog wel meer dan aan mijn echte naam. Als ik die verander verlies ik niet van het ene op het andere moment al mijn vrienden en kennissen. Die herkennen me nog wel. Als ik mijn bijnaam verander dan verlies ik op slag al mijn (al dan niet) opgebouwde geloofwaardigheid. Je bent weer een nieuweling en je moet dan je reputatie compleet opnieuw opbouwen.

  Ik heb er bewust voor gekozen dat mijn bijnaam niet te koppelen is aan mijn echte identiteit. Dit heeft een aantal redenen:
  1. Het internet vergeet niet. Soms neem ik standpunten in om een discussie iets “scherper” te krijgen. Niet iedereen hoeft dat aan mij persoonlijk te kunnen koppelen
  2. Veiligheid. Ik krijg soms bedreigingen van halve zolen. Door anoniem te blijven bescherm ik mezelf een beetje.

 11. 18

  @Spuyt12
  “Als ik mijn bijnaam verander dan verlies ik op slag al mijn (al dan niet) opgebouwde geloofwaardigheid. Je bent weer een nieuweling en je moet dan je reputatie compleet opnieuw opbouwen.”

  Met als voordeel dat je echt met een schone lij kunt beginnen iets dat in het echt niet mogelijk is. Pavlovreacties op je naam zijn verdwenen en er wordt weer – al dan niet serieus – gebalanceerd gereageerd op wat je zegt/typt.

 12. 19

  @Steeph#16
  Dat hoeft alleen als de ip gepubliceerd wordt. Je mag toch aannemen dat de providers/eigenaars van sites niet zomaar ip – nick combinaties gaan publiceren. Dan kun je inderdaad beter ophouden.

 13. 20

  Even voor de duidelijkheid Sargasso zal nooit IP’s openbaren en/of aan derden met winstoogmerk doorverkopen. Wel behouden wij het recht om bij het vermoeden van misbruik zelf te neuzen inde database en de desbetreffende reaguurder hierop gepaste wijze te attenderen. Een geintje met een andere nick uithalen moet kunnen, consequent trollen (op andersmans naam) niet. Hier is sprake van een geintje om te lachen, dat in ieder geval door bovengetekende gewaardeerd wordt.

 14. 22

  Ter verduidelijking: Ik heb thuis (nog) geen pc. Ik kan for the time being maar 3 kwartier (alleen in de pauzes) per dag op het web kijken e/o antwoorden. Ik verricht namelijk op part- time/ afroepbasis vrijwilligerswerk bij de medische dienst in een gevangenisinstelling. Om toch maar bezig te blijven. En ben ondanks mijn afkomst niet te beroerd de handen uit de mouwen te steken. Maar mag van het buitengewoon vriendelijke hfd logistiek en interne zaken gebruikmaken van zijn pc. En waren er maar meer mensen als hem. Maar vandaar dus. Hoop dat ik hiermee de vraag van heer Steeph afdoende heb beantwoord.

  Maar ik begrijp úw motieven om op het web onder een pseudoniem door het leven te gaan volkomen heer Spuyt12. Ik heb alleen verschrikkelijk veel moeite geconfronteerd te worden met bepaalde sujetten onder de meest afgrijselijke pseudoniemen als geile stoephoer of stinkende kutbeer. Getverdemme! Beneemt mij direct de lust inhoudelijk te reageren ja zelfs bepaalde sites en forums helemáál links te laten liggen. Ondanks het feit dat een moderator een oogje in het zeil houdt slippen bepaalde reacties er gewoon door of blijven te lang staan. Zo reageerde ik kort geleden op een forum waar mensen hun reisverhalen delen. In mijn geval over safari’s die mijn man ooit maakten in Afrika. Ik was nog nauwelijks in discussie of iemand vond het nodig mij te beledigen met: ”leg niet zo bekakt te emmeren met je feodale nijlpaardenkut”! Nou vraag ik u!! Was getekend: Kale Hufter! Begrijpt u dat nou? Wat die mensen allemaal bezielt?

  Waar moet het eigenlijk met dit land naar toe vraag ik me wel eens af. En het is maar afwachten of Christenen en socialisten in één kabinet het zaakje weer een beetje op de rails kunnen krijgen. Ik heb er een hard hoofd in.

  Ik hoor het me nog zeggen tegen Pim (was overigens nog voor LPF) tijdens één van de keren dat hij in ons restaurant kwam lunchen: Dit land mag best wel weer eens met beide benen op de grond gezet worden. Een stelling waarover hij met zijn ademloos aan zijn lippen hangende disgenoten op niet mis verstane wijze met woord kon oreren. Tsja,…what if?

  P.S. Kan pas over enige tijd e.v.t. weer antwoorden.

 15. 25

  sory dat ik even ontopic moet maar ik heb net nog eens dat fragment van de gestolen uefa beker zitten bekijken en die staat bij mij toch zeker wel in de top 3 van mooiste tv momenten ooit. wat een drama! heeft sargasso ooit al eens een ‘beste tv momenten ooit’ lijstje georganiseerd?

 16. 26

  InvertedPantsMan, vooral dat einde inderdaad, uithuilen bij Stan Valkx. Heerlijk! Misschien moeten we dat inderdaad eens doen, zo’n verkiezing.