1. 3

  #3: omdat 9/11 een nationale ramp is, heel misschien? Als je jouw redenering doortrekt zou een neerstortend vliegtuig in dumbassville ervoor zorgen dat dat dorp meteen failliet is.

 2. 5

  #3
  Het feit dat het een nationale ramp is betekent niet dat lokale overheden opeens weg mogen lopen voor hun verantwoordelijkheden. Misschien heeft NYC wel te veel bezuinigd op de brandweer & politie, zodat ze geen maskers e.d. hadden tijdens de hulpzaamheden. Daar kun je als stad toch moeilijk de rest van het land voor laten opdraaien.

 3. 6

  @4

  Ik zie niet in hoe. Feit is gewoon dat een groot gedeelte van het congres (meer dan een derde) tegen heeft gestemd. Ik kan me voorstellen dat je als Democraat geen zin hebt om first responders die illegalen waren uit te sluiten, omdat het nergens op slaat. Goed stukje politiek van de republikeinen, die op deze manier voorkomen hebben dat de ‘tax loophole’ voor grote multinationals met rekeningen in het buitenland wordt gesloten. Dit was in de regeling bijgesloten om voor de kosten te kunnen betalen.

  Anthony Weiner heeft gewoon groot gelijk dat ie zo over de zeik gaat. Het is vuil spel aan alle kanten en de verliezer zijn first responders, dezelfde mensen die door de hele amerikaanse politiek als ‘helden’ betiteld worden.