The Face of Tomorrow

Wereldsteden zijn bij uitstek smeltkroezen van rassen. In de aanzwellende globalisatie golf van de afgelopen 150 jaar heeft die rassenvermening een vlucht genomen. Maar deze versmelting van typische uiterlijken is veel langer aan de gang, denk maar aan een stad als Istanbul waar al honderden jaren europese met aziatische en arabische uiterlijken mengen.

The Face of Tomorrow is een project waarbij de verschillende gezichten in een stad tot een composiet worden verwerkt. Zouden alle mensen mengen dan zouden ze er mogelijk uitzien als de composietfoto, een blik in de toekomst dus: www.faceoftomorrow.com/thefaces.asp

 1. 7

  Istanbul? Niet zo’n sterk voorbeeld. Deze stad wemelt van messcherpe virtuele en veelal concrete ethnische en religieuse scheidslijnen. Utopia is een utopie.

 2. 10

  Statistiek vormde ook in eerdere conjunctuurcrises een geliefd rookgordijn om infame en autoritaire machtspolitiek te vestigen, Egor. Er waren en zullen steeds opnieuw

 3. 11

  Jaja, Nove. Feit is dat ondanks veler tegenstand ten opzichte van statistieken wij leven in een wereld van getallen.

  Zolang je gebruik maakt van getallen, moet je ook statistieken accepteren.

  Feit is in dit geval dat Amsterdam 730.000 inwoners heeft, en niet 2.2 miljoen.

  Dat statistieken veelvuldig misbruikt worden, daar ben ik het mee eens. Maar dat wil niet zeggen dat omdat statistieken misbruikt worden je geen statistieken meer mag gebruiken.

  Verder is het vaak zo dat de statistiek wel klopt, maar de vraagstelling erachter niet.

 4. 12

  Aangezien het verre van aannemelijk is dat (mijn geliefde en door anderen zo gehate) Amsterdam 2.2 miljoen lieden herbergt is het meer dan overbodig om de statistieken erbij te sleuren. En dat evenzogoed in de vorige discussie.

 5. 13

  ja hoor dreadloki, we laten jou voortaan gewoon met getallen smijten zonder dat je je hoeft te verantwoorden op de herkomst van die getallen.
  Je mag mee doen voor spek en bonen..

  Aan anderen, als je komt met getallen, dan moet je die getallen ook kunnen staven aan de hand van onderzoeken dan wel statistieken.

 6. 16

  Garbage in garbage out, les een statistiek, maarruh dwalen we hier niet een beetje af. Het ging over “de” toekomst en aanzwellende golven (freudiaanse slip, Carlos?)toch, is er versmelting en is dat wenselijk en waar zijn de vrouwen in veel landen die als voorbeeld worden genoemd…treurig, treurig. Op de genoemde website wordt dit gegeven gewoon opzijgeschoven, dat is het ergste.

 7. 17

  Volgens de statistieken heeft Egor inmiddels 415 maal het woord ‘getallen’ en 836 maal het woord ‘statistieken’ gebruikt waarvan 367 maal het woord ‘getallen’ en 798 maal het woord ‘statistieken’ als overbodig beschouwd kan worden.

  Gezond verstand, wil ook wel eens helpen.

 8. 18

  Ook het CBS registreert stedelijke gebieden en agglomeraties. Ik geloof dat qua agglomeratie amsterdam ongeveer 10 duizend meer inwoners heeft dan rotterdam (beide rond de 1 miljoen).

  Istanbul daarentegen profileert zich graag als een van de grootste steden ter wereld en heeft daarom groot belang om het cijfer zo groot mogelijk te laten zijn. Zie hier het eerder genoemde misbruik van statistieken!

 9. 21

  Toekomstblikken zijn net als sf films, ze tonen een beeld van het heden en als de halve wereld daar geen vrouwen bij betrekt moeten er nog veel hordes genomen worden voor het wat wordt.

 10. 22

  Egor, dat de wet der getallen de werkelijkheid bepaalt, invult en vervuilt is waar. Numerologie, de Kabbhala .. Wist jullie dat het gezicht van het internet een grijs kleurvlak is.
  `Face of the internet`