1. 1

  Mooi Crachat, zo onderhand begin ik een zekere stijl te ontdekken ondanks de schier oneindige diversiteit in je werkstukken. Wel ietsie pietsie melancholisch van karakter, hopelijk krijg je nog wel eens een lachstuip bij tijd en wijle?
  Was vandaag in Belgie op bezoek, bijzondere bewoners. het lijkt alsof de laatste, pakweg, tien jaar er een wederopstanding plaats heeft gevonden. Soort van herwonnen waardigheid, dat stemt me goed.

 2. 4

  Zo’n beeld, dat snijd de adem af. Ik had hem gisteren al gezien.. Maar die tekening moest in m’n hoofd even tot rust komen.

  ’t Is m’n niet maar zoiets als:

  “Wie niet weet waar ie vandaankomt, snijd in z’n eigen been”.

  Met premissie Crachat:
  Wie een “hart heeft voor zichzelf”, heeft de beentjes hard nodig.
  Da’s e

 3. 5

  Een opgeroepen opgeslagen herinnering moet je weer opgeslaan anders is de herinnering weg, for ever volgens het courante inzicht. Het karakteristieke van je tekeningen, Crachat, is dat er een verbinding ontstaat tussen verscheidene zenuwknopen. Aangrijpen als een spin en daarom een immer vastgelegde herinnering. Dat vind ik echt knap hoe je dat tot stand brengt. Voor diegene die je tekeningen ziet en denkt, however, is het aldoende een eeuwige waarnemening die. als de boodschap wrang is, blijft zeuren.
  p.s.: ik heb geen blow/snuf of wat dan ook op slechts wat wijnen, goed gezelschap en even een ontsnapping aan de drukte hier om vast te leggen dat ik ook een “slachtoffer” van je ben.

 4. 7

  Een moeilijke deze, Larie. In wezen is elke tekenaar blij met een ‘eeuwige herinnering vastleggen’ in het hoofd van de kijker denk ik. Maar mijn donkerte is me eigen, vanwege vele redenen. Plus, het is ook makkelijker om die kant weer te geven, dan het ‘positieve’. Lees Dante erop na, en welk een passie en overtuigingskracht spreekt uit zijn beschrijving van de hel, en wat voor saai gewauwel is zijn hemel…
  Maar een gehaaid tekenaar weet dan wel wat te doen, wanneer Thanatos teveel het gemoed bepaalt, namelijk: TIETEN!
  Op verzoek is het volgende vrijdag FESTIVAL!

  en Caprio heeft een raak punt, de hele Beatlescatalogus is

 5. 8

  Het duiden van deze tekening zou wel eens veel simpeler kunnen zijn. Bezoek eens, onder begeleiding van de heer Crachat, een echt Boomse frietkot en dat soort beelden komen als vanzelf in je kop! Belgie is een fantastische inspratie bron.
  Ik kan het weten….

 6. 10

  Yip. Die dame achtervolgt me nog steeds!
  En plak daar een snuifje Luc Tuymans, Thierry de Cordier, Panamarenko,Herge, Vandersteen, Marcel Broodthaers en
  Hoegaarden Grand Cru tegenaan en…. ik ga geloof ik verhuizen.