Terroristische noviteit: zaagselbommen

Noem het ‘publieksvriendelijk terrorisme’ of ‘teletubbie-terreur’ een noviteit op het gebied van terrorisme zijn de aanslagen in Bangladesh sowieso. In dit arme Aziatische land ontploften gisteren maar liefst 400 bommen verspreid over het hele land, maar er vielen slechts 2 doden?! In plaats van dat de bommen waren gevuld met spijkers of scherp schroot zaten de bommen namelijk vol met zaagsel..?!

Misschien zijn spijkers voor Bengaalse terroristen te duur? Maar het lijkt het er meer op dat dit een waarschuwingsactie was. Ondertussen zegt de Bengaalse regering dat de Jaamyat-ul-Mujahideen -die de aanslag hebben opgeeïst- helemaal niet bestaan? Hiermee beschuldigt ze indirect de oppositie ervan de bommen te hebben geplaatst. Zoekt de regering van Bangladesh hier spijkers op laag water?

The Bangladesh political arena is not so civilized. One of the major leaders of Awami League [oppositie] reacted first to the news of this biombing incident “now we have more issues to go against the government”.. Was there any strike after the London blasts? (3rdWorldview)

  1. 1

    Zaagsel, goed mengen met lucht en dan een vuurtje erbij wil wel boem doen hoor. Daar zijn complete fabrieken mee opgelblazen. Je hoeft echt niet moeilijk te doen met nagellak en blondeerspul om een goede knal te maken.