Tequila binnenkort misschien werelderfgoed

Tequilla_Agave041.jpgMexico hoopt dat UNESCO volgende week besluit om de Tequila Vallei op de Werelderfgoedlijst te zetten. Dit cultuurlandschap van agave plantages en distilleerderijen is in de afgelopen vier eeuwen ontstaan en is uniek in de wereld. Als de Unesco de Vallei van Tequila opneemt op haar werelderfgoedlijst, hebben de beheerders van de site recht op technische en financiële bijstand om de vallei in haar oorspronkelijke staat te behouden. tequilatoilet.jpgMaar een plaatsje op de lijst, die met 812 sites een bloemlezing biedt van het indrukwekkendste dat de wereld op het vlak van natuur en cultuur te bieden heeft, is vooral een toeristische troef (IPS). Tequila wordt gewonnen uit het hart van de cactusachtige agave plant, zoals hier en hier visueel inzichtelijk wordt gemaakt.
De babbelbox staat vandaag op het toilet en vraagt: hoe vaak bent u al van tequila over uw nek gegaan?

 1. 2

  haha! Ik heb toen ik jong was vrienden tequilla zien drinken en het vervolgens pas zelf voor het eerst gedronken toen ik 26 was en veel ervaring had met woda drinken. Nee dus om kort te gaan, maar ik heb de gevolgen wel van dichtbij mogen aanschouwen. (of in sommige gevallen naar huis mogen dragen)

 2. 3

  Welgeteld één keer. Alle andere keren ketsbezopen geworden (heej, je drinkt het niet voor de smaak, okay), en de dag daarna, heel eng, niets van een kater. Fris als een hoentje stap ik uit mijn bed, terwijl ik de avond ervoor een halve fles gele tequila heb weggezet, terwijl ik van een halve fles rode wijn al ernstig verkaterd kan raken. U begrijpt, ik zorg ervoor dat ik het niet te vaak in de buurt heb.

 3. 4

  Helemaal zeker ben ik er niet van of het mijzelf ook is overkomen. Ik zie nog wel een goede vriend kotsend op de rotsen van de Italiaanse Riviera zitten. Dat tequila spul is er echt berucht om (erger dan vodka of whisky)

 4. 5

  Mijn geheugen was ik altijd kwijt na tequila. Doodeng.

  Maar zoals gezged, ik drink het nooit meer. Sowieso geen sterke drank meer.

 5. 8

  Ik heb nog nooit Tequila gedronken. Dat vind ik best knap, gezien mijn overdadige consumptie van alcoholhoudende versnaperingen.

 6. 9

  Een keer. Op de eerste verdieping van een kroeg een mij ontschoten aantal tequila shots gedronken.

  En dan bovenaan de trap staan, je afvragend hoe je in godsnaam heel beneden komt, terwijl de hele kroeg toekijkt hoe je op het punt staat de trap af te lazeren.

  Geen tequila meer voor mij. Maar aangezien iedereen dat 1 keer mee moet maken, mogen ze er van mij een monument van maken..

 7. 10

  Van schrik neem ik na een shot vaak per ongeluk een hap citroen. Bah.

  Wat is het verschil eigenlijk tussen een gewone Tequila, een Tequila Sunrise en een Tequila Slammer?

 8. 12

  Hmm… Het alcohol-percentage laat zich niet makkelijk vinden. Hoe kan ik het dan inschatten tegen Absint, Raki en andere smerige lekkere drankjes?